Potraga za prevarantima u sklapanju srpsko-albanskih brakova

0

Osnovno tužilaštvo u Prokuplju pokrenulo je istragu protiv kriminalne grupe iz Albanije koji su varali prilikom posredovanja za ženidbu u jednom slučaju u Prokuplju, čime je potvrđeno pisanje Top Novosti od pred dva dana da se sličan slučaj dogodio i u Kuršumliji.

Naime, tužilaštvo u Prokuplju je na osnovu prijave oca jednog od nasamarenih mladoženja koji je prevaren za 1500 evra pokrenulo istragu protiv tročlane grupe V.I.  A.A. i Z.B. iz Albanije koji su sličnu prevaru izvodili po svoj prilici u više gradova u Srbiji.

Oni su naplaćivali po 1000, 1500 evra za posredovanje u ženidbi neoženjenih Srba sa Albankama, a nesuđena mlada je kao u slučaju u Prokuplju već nakon prve bračne noći nestajala i nesuđeni mladoženja je ostao bez 1500 evra koje je dao kriminalnoj grupi za ženidbu.

– Istragu koja je u toku nismo mogli samostalno da sprovedemo jer su lica napustila područje naše zemlje odnosno otišla za Albaniju tako da smo zatražili međunarodnu pomoć od tužilaštva u Albaniji i dobili odgovor Albanskog Ministarstva pravde da će lica protiv kojih je pokrenuta istraga biti saslušana u tužilaštvu u Skadru, kaže portparol Osnovnog tužilaštva u Prokuplju Bora Zečević pojašnjavajući da je istraga pokrenuta pre godinu dana a po prijavi oca “mladoženje” iz Prokuplja koji je platio izvesnu sumu novca za “snahu.

Prema navodima tužilaštva, odlazak tročlane kriminalne grupe protiv koje se vodi istraga registrovan je preko administrativnog prelaza Merdare kao i preko granice u Crnoj Gori, a interasantno je da se radi o licima srpske nacionalnosti koji žive u okolini Skadra u Albaniji.

Više o sličnom slučaju prevare koji se nedavno dogodio u Kuršumliji pročitajte OVDE

Najnovije vesti iz Prokuplja pročitajte OVDE

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime