Potresna sudbina promrzlog Ratka Radisavljevića

0

Top Novosti su pre nekoliko dana objavile potresnu priču o Ratku Radisavljeviću (67) iz kuršumlijskog sela Svinjište kome su otpali prsti na nogama nakon što je promrzo, sam i ostavljen od svih. Prenosimo vam dramatične detalje njegovog spasavanja od strane Hitne službe kuršumlijskog Doma zdravlja.

Specijalista urgentne medicine Hitne službe kuršumlijskog Doma zdravlja Slaviša Došević kaže da su dobili prijavu da je jedan od stanovnika sela Svinjište u teškom stanju.

– Ratka smo zatekli na kućnom pragu. Nije se žalio na nikakve bolove, ali smo primetili da je slab i iznemogo. Pristao je da pođe sa nama i uz našu pomoć je ušao u sanitet. Pošto smo videli da ima problema prilikom hodanja, kada smo mu skinuli opanke, videli smo da su mu prsti na nogama bili u strašnom stanju, objašnjava doktor Došević.

U stacionaru Doma zdravlja u Kuršumliji, Radisavljevića su okupali i tek tada videli da su prsti na nogama nesrećnog Radisavljevića počeleli da otpadaju.

– Dosada u svojoj karijeri nisam video ovakav slučaj. Gangrena je zahvatila prste na nogama i meso je otpadalo sa prstiju obe noge. Iako smo prethodno planirali da ga zadržimo na odeljenje stacionara, nakon što smo ustanovili u kakvom je teškom je stanju, kolima Hitne pomoći smo ga uputili na Hiruško odeljenje bolnice u Prokuplju, kaže doktor Došević.

Upozoravamo čitaoce Top Novosti da su fotografije koje slede veoma uznemiravajuće:

U prokupačkoj Bolnici su teške povrede Radisavljevića sanirali i on se trenutno uspešno oporavlja na Odeljenje za produženu negu i oporavak.

U međuvremenu, Centar za socijalni rad u Kuršumliji namerava da nesrećnog Radisavljevića smesti u neki od domova za brigu o starima.

– Pošto što smo dobili saglasnost Ratka Radisavljevića da pristaje da bude smešten u neki od doomova za stare, mogli smo da ovom čoveku pomognemo. Nakon što završi lečenje smestićemo ga u neki od odgovarajućih domova koji mu mogu pružiti odgovarajuću negu nakon teških povreda koje je doživeo, kaže Nevena Dragović, direktorka Centra za socijalni rad u Kuršumliji.

Ratko Radisavljević, ili kako su ga meštani zvali – Major već dugi niz godina je živeo sam i napušten od svih u selu Svinjište na teritoriji kuršumlijske opštine.

O njemu se niko nije adekvatno starao, i kako su nam potvrdili u Centru za socijalni rad i kuršumlijskom Domu zdravlja, bio je prepušten sebi i dobrim ljudima koji bi mu udeli po neko parče hleba da preživi.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime