Povećan broj intervencija za Božić Hitne pomoći Doma zdravlja u Prokuplju

0

Za vreme božićnih praznika dežurnim službama Doma zdravlja Prokuplje javljao se veći broj pacijenata od uobičajenog, saopštila je ova zdravstvena institucija.

Hitna služba je 7. januara u dnevnoj i noćnoj smeni imala više od pedeset pacijenata i veliki broj intervencija na terenu.

Kako navodi načelnik Hitne službe, dr Dragan Tomašević , česti su bili pozivi zbog povreda gornjih i donjih ekstremiteta nastalih prilikom pada, što je bilo i očekivano s obzirom na date vremenske prilike.

Terenske ekipe su bez obzira na zimske uslove uspele da stignu do svih pacijenata koji su tražili lekarsku pomoć.

Najčešće su pacijenti lekarsku pomoć u Službi za zdravstvenu zaštitu dece i školske dece tražili zbog povišene telesne temperature, kašlja i povraćanja što je prema rečima načelnice ove službe, dr Verice Bojčić, tipično za ova doba godine .

Služba za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva je zabležilla veći broj pregleda pacijenata koji su imali simptome prehlade. Dr Živka Stojanović, načelnica ove službe, istakla je da u većini slučajeva nije bilo potrebe za propisivanjem antibiotika, te da su pacijenti uglavnom dobijali savet i simptomatsku terapiju, navodi se u saopštenju Doma

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime