Povelje Milici Erić i Lidiji Miladinović

1

Povodom potpisivanja Evropske povelje o rodnoj ravnopravnosti, u Beogradu su dodeljene plakete za rodnu ravnopravnost Lidiji Miladinović i Milici Erić ispred kuršumlijske i prokupačke opštine na svečanom skupu za predstavnice 34 opština u Srbiji.

Njima je plakete uručila predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović.

Prilikom uručivanja plaketa o Evropskoj povelji o rodnoj ravnopravnosti, Mihajlovićeva je podsetila na to da je Vlada prošle godine formirala Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, sa ciljem uklljučivanja žena u ekonomski, politički i društveni život.

Evropska povelja o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou predstavlja korak ka ostvarenju nacionalnih i međunarodnih obaveza u oblasti ravnopravnosti polova i daje smernice za kreiranje i sprovođenje lokalne politike, usmerene ka postizanju ravnopravnopsti muškaraca i žene.

Milica Erić i Lidija Miladinović su ove plakete dobile zajedno sa predstavnicama 34 opština koje su u okviru projekta Evropski PROGRES, potpisale Evropsku povelju o rodnoj ravnopravnosti.

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime