Povelje za najuspešnije na Vidovdan

0

Kao i svake godine do sada, tako će i ove, na tradicionalnom Svetopličkom saboru, koji će biti održan na Vidovdan, 28. juna, u Kondželju, biti dodeljene povelje uspešnim pojedincima, ustanovama i preduzećima, koji su se svojim radom i poslovnim rezultatima isticali i doprineli razvoju naše društvene zajednice.

Ove povelje nose imena slavnih srpskih kosovskih junaka, pa je tako povelju „Milan Toplica“ ove godine dobio Momčilo Čolović, „Carica Milica“ pripala je Uraniji Petrović, „Kosančić Ivan“ Milinku Mikiju Đorđeviću, „Jug Bogdan“ Branku Maslakoviću, a „Boško Jugović“ Tijani Petrović.

Na ovoj velikoj i značajnoj manifestaciji za toplički kraj, zahvalnice će biti dodeljene i autorima najboljih literarnih radova, koji su učestvovali na konkursu sa temama koje se odnose na zavičaj. Konkurs je bio raspisan za učenike petog i sedmog razreda osnovnih škola sa područja Topličkog okruga.

Na temu „Stazama kojima su hodali hrabri“, prva tri mesta pripala su učenicima sedmog razreda. Najbolja među njima bila je ipak učenica Osnovne škole „Svetislav Mirković Nenad“ iz Male Plane Jasmina Stojiljković, drugo mesto pripalo je učenici blačke škole „Stojan Novaković“ Jovani Kontarević, dok je treći bio učenik Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Žitnog Potoka Aleksandar Jovanović.

Izvor: Služba za odnose sa javnošću i protokol grada Prokuplja

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime