POZIV ZA DOBROVOLJNE DAVAOCE KRVI

0

PROKUPLJE: Crveni krst Prokuplje poziva građane da učestvuju u akciji dobrovoljnog davanja krvi, koja je najavljena za ponedeljak, 12. avgust, u periodu od 8 do 15 časova.

Od kada je davalaštvo krvi preuzeo Zavod za transfuziju krvi Niš, ekipe ove ustanove dva puta mesečno, u saradnji sa prokupačkim Crvenim krstom i Domom kulture, uspešno realizuju svaku akciju, tako da je broj dobrovoljnih davalaca u Prokuplju u stalnom porastu.

-Svaka jedinica krvi nam mnogo znači, baš zbog toga što je leti manje davalaca, a potreba i potrošnja krvi je uvek ista. Potrebne su podjednako sve krvne grupe, ali su negativne uvek potrebnije jer ih je manje, odnosno samo 15 odsto populacije ima negativnu krvnu grupu. Ovom prilikom se zahvaljujemo svim građanima koji dobrovoljno daju krv i pomažu da se na vreme obezbedi onima kojima je najpotrebnija, izjavio je dr Anđelković.

Kako ističe načelnik Službe za prikupljanje krvi, dr Zoran Anđelković, u letnjem periodu je smanjen broj davalaca zbog godišnjih odmora, te je zato potrebno da se tokom svake akcije odazove što veći broj davalaca.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here