Poznat uži izbor za Drainčevu nagradu

0

Povodom dodele ovogodišnje nagrade „Drainac“ koju Narodna biblioteka u Prokuplju dodeljuje u čast najvećeg topličkog pesnika Radeta Drainca, održana je konferencija za medije na kojoj je objavljen izbor zbirki pesama koje konkurišu za ovo prestižno priznanje.

Žiri u čijem su sastavu dr Goran Maksimović, Gordana Đilas i Dragan Barjaktarević sačinio je uži izbor pesničkih knjiga objavljenih u 2016. godini.

– Protekla 2016. ponudila je veliki broj dobrih pesničkih knjiga, tako da će žiri imati težak posao da izabere najbolju zbirku. U naredne tri nedelje, kada je i zakazan naredni sastanak, biće objavljeno ime ovogodišnjeg dobitnika Drainčeve nagrade – rekao je predsednik žirija dr Goran Maksimović.

Za Drainčevu nagradu predloženi su pesnici Milovan Danojlić- ŽIVOTI,ŽIVOTI, Dejan Aleksić-U DOBAR ČAS, Vlasta Mladenović- FUSNOTE ZA MOKRANjCA, Dragan Jovanović Danilov-GOVORITI S VODOPADIMA, Goran Stanković- LIK STVARI KOJE DOLAZE, Marjan Čakarević- TKIVA, Dragan Hamović-MEKO JEZGRO i Dragan Bošković-The Clash.

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime