Poznati dobitnici nagradnog pesničkog konkursa

0

Tokom prethodna dva meseca nagradnog pesničkog konkursa koji su zajedno raspisali Književni klub “Milutin Uskoković”, Narodna biblioteka Kuršumlija i Top Novosti, učestvovalo je 72 pesnika iz cele Srbije i za to vreme je prispele pesme pročitalo vise od 30 hiljada naših čitalaca.

Prvu nagradu, prema odluci stručnog žirija u sastavu Momčilo Nikolić, Radivoje Pantić i Radoljub Gligorijević, je dobio Branislav Nešić, student iz Leskovca sa pesmom “Agape”. On je osvojio i novčanu nagradu u iznosu od 5 hiljada dinara.

Istovremeno, stručni žiri Književnog kluba “Milutin Uskoković” doneo je odluku da dodeli specijalnu nagradu Davidu Milenkoviću, jedanestogodišnjem dečaku iz Jagodine koji je i najmlađi učesnik konkursa za pesmu “Pobuna instrumenata”. Njemu stručni žiri dodelje novčanu nagradu u iznosu od 3 hiljade dinara.

Stručni žiri je takođe izdvojio i pohvaljuje tri pesme: “Bujica”, Tanje Milutinović, “Srce u zvezdama”, Ivana M. Petrovića i pesmu Luke Maksimovića “Pričala mi je moja baka…”

Drugu nagradu, a na osnovu glasova čitalaca osvojila je Marija Miljić sa pesmom „Skriveno“ koja je imala 3 959 glasova i najčitanija je na konkursu sa više od 5 hiljada pregleda. Ona je osvojila i novčanu nagradu u iznosu od 3 hiljada dinara koju dodeljuje Narodna biblioteka Kuršumlija.

Treću nagradu, a na osnovu glasova naših čitalaca, osvojila je Julijana Studen sa pesmom „Plamen“ koja je imala 2 994 glasova. Ona je osvojila i novčanu nagradu u iznosu od 2 hiljade dinara koju dodeljuju Top Novosti.

Preostale tri nagrade u knjigama osvojili su: Dragiša Marković sa pesmom „Nikolaj Drugi Romanov –poslednji ruski car“ koja je imala 2 551 glas, četvrtu nagradu, Miljan Šunjević „Pričaju sa sobom“ sa osvojenih 2 241. glasom, peta nagrada i šestu nagradu osvojio je Miloš Urošević sa pesmom „Dođi mi“ sa osvojenih 954 glasova.

Uredništvo Top Novosti čestita svim dobitnicima nagrada i zahvaljuje se svim učesnicima ovog pesničkog konkursa.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime