Poznati donatori za izgradnju spomenika Gvozdenom puku u Prokuplju

0

Opština Prokuplje zahvalna je svima koji su pomogli izgradnju Spomen-obeležja Drugom pešadijskom puku „Knjaz Mihailo“, poznatom kao „Gvozdeni puk“.

– Svi koji su učestvovali u izgradnji ovog spomenika, pokazali su koliko cene, poštuju i pamte pretke i sve ono što su oni učinili za svoju decu. Hvala donatorima! Da nije bilo njihove pomoći, naša ideja bi se teško realizovala, kaže narodni poslanik iz Prokuplja dr Darko Laketić.

Sa njim se slaže i predsednik opštine Prokuplje Aleksandar Simonović.

– Kada smo pre dve godine počeli sa prvim aktivnostima i realizacijom ovog velikog projekta, znali smo da će nam mnogi naši sugrađani, pojedinci, društva i organizacije pomoći da se dostojno odužimo hrabrim junacima, da ovaj spomenik ostavimo budućim generacijama da se njime ponose i čuvaju ga, zajedno sa uspomenom na naše slavne pretke, istakao je Simonović.

Izgradnju spomenika pomogli su: Treća brigada kopnene vojske Srbije-Niš, JP “Putevi Srbije“, “Gama konsalting”, „Čip“, „Toplica gradnja“, “Egzit”, “Metalurg”-Prokuplje, “Gosi internacional”, Gradska opština Epon-Francuska, Udruženje francusko-srpskog prijateljstva, Kompanija “Dunav osiguranje” Beograd, „Kemoimpeks” Beograd (Radule Karadžić), “Invest Import” Beograd (Slobodan Simić), Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“, Visoka poljoprivredno-prehrambena škola strukovnih studija Prokuplje, “Jafitekst” Prokuplje, “Čolak”-kamenorezačka radnja, Radio televizija Srbije, “Alma kvatro”, Ratomir Timotijević, Čedomir Ristić-vajar, Dragan Drobnjak-vajar, Milan Radovanović-projektant, kao i svi drugi koji su na bilo koji način dali svoj doprinos izgradnji Spomen-obeležja hrabrom “Gvozdenom puku” u Prokuplju.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime