Poznati pobednici “Nagradnog pesničkog konkursa”

2

Tročlani stručni  žiri doneo je odluku da se prva nagrada na “Pesničkom nagradnom konkursu” u iznosu od 7.000 dinara dodeli Zorici Ivanović iz Prokuplja za pesmu “Daleko je sutra”. Stručni žiri je je drugu nagradu u iznosu od 5.000 dinara dodelio Radici Gavrilović iz Kuršumlije za pesmu “Sve boje noći”.

Odluku o dodeli prve dve nagrade jednoglasno je doneo tročlani stručni žiri u sastavu Vesna Paunović Đukić, predsednica, Momčilo Nikolić i Radivoje Pantić kao članovi. Svo troje članova žirija su književnici iz Kuršumlije.

Treću nagradu na ovom pesničkom konkursu, a na osnovu glasova čitalaca Top Novosti dobila je Jelena Filipović iz Žitorađe za pesmu “Ljubav zna da boli” u iznosu od 3.000 dinara.

Četvrtu nagradu kao najčitaniju pesmu na “Nagradnom presničkom konkursu” osvojila je Marija Tonić iz Niša za pesmu “Noć kada su goreli vekovi” u iznosu od 2.000 dinara.

Stručni žiri takođe je doneo odluku da dodeli pohvalnice za autore sledećih pesama koje su objavljene na ovom konkursu: “Rukopis večnosti”, autora Radijice Perišića iz Nove Varoši, “Ti…”, autorke Tatjane Ilić iz Kruševca, “Sve sa tobom hoću”, autorke Vanje Miletić iz Kuršumlije, “Vrisak”, autorke Jelene Đorđević iz Prokuplja, “Marija Magdalena”, autorke Milene Perić iz Prokuplja, “Trag”, autorke Slađane Milutinović iz Kuršumlije i “Predgrađe”, autorke Jovane Stojanović iz Gornje Toponice.

Svečana dodela nagrada, diploma i zahvalnica biće organizovana i  nagrađenima svečano uručena do kraja aprila meseca.

“Nagradni pesnički konkurs” zajednički su organizovali Književni klub “Milutin Uskoković” iz Kuršumlije i Top Novosti.

2 KOMENTARA

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime