Pozorišna predstava u Žitorađi

0

U okviru manifestacije “Kulturno leto Žitorađa”, u četvrtak, 16.aAvgusta sa početkom u 21. Časw u parku u Žitotarađi, premijerno će biti izvedena komedija “Kalča sa onoga sveta” koju je napisao Andrija Dragutinović, a režiju potpisuje ujedno i glavni glumac u predstavi Nemanja Tonić. Pored Tonića, u ovoj komediji pojavljuje se i mladi Andrija Stanković.

Kalča sa onoga sveta je kako nam kaže reditelj i glavni glumac jedna komedija sa ozbiljnom porukom. – ” Kažu da u svakoj šali ima istine. Tako bih i ja opisao ovog našeg Kalču. Kalča, kako i naslov kaže dolazi sa nekog drugog sveta želeći da probudi svest čovečanstvu o svakojakim problemima kroz koje ono prolazi.

Kalča pričajući svoju životnu priču na jedan komičan, ali jasno definisan način pravi razliku između prošlosti i sadašnjosti i pokazuje koliko se civilizacija menjala kroz vreme.” Kako kaže, ono što ga je privuklo ovom tekstu jesu njegove poruke. ” Kalča je jedan pre svega mudar čovek. Koji nas ozbiljno tera da se zamislimo, ko smo, šta smo, i šta ćemo biti ako nastavimo da srljamo kroz vreme ishitreno. ” – objašnjava Nemanja Tonić, i dodaje:

” Zahvalio bih se svom kolegi Nikoli Stošiću koji mi je pomogao u realizaciji ove predstave i svojim bogatim iskustvom mi dosta pomogao oko režije.” Svoj raskošni talenat koji poseduje imaće prilike da po treći put pokaže 11- godišnji Andrija Stanković. “Ovo mi je treća predstava i rekao bih najozbiljnija do sada. Već treći put radim sa Nemanjom, drugi put kada on režira predstavu i interesantno je raditi s njim.” Kako nam mali Andrija kaže on sa nestrpljenjem čeka premijeru. ”

Nestrpljiv sam da izađem pred svoje sugrađane i pokažem zajedno sa Nemanjom šta smo uradili u prethodna dva meseca. ” Inače, organizator ove predstave je Narodna biblioteka Žitorađa. Scenografiju potpisuje Dejan Miletić, tehnička podrška je Aleksandar Milić Šule a glas Lenke, Kalčine žene pozajmljuje Milica Antanasković, supervizor predstave je Nikola Stošić. Premijera predstave je 16.08.2018. u 21 čas, u parku u Žitorađi, a u slučaju nevremena predstava će biti održana u Domu kulture.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here