POZORIŠNI FESTIVAL “BESKRAJ 10 KVADRATA” U AVGUSTU

6

PROKUPLJE: Pod pokroviteljstvom Grada Prokuplja, prokupačkih ustanova kulture i brojnih sponzora jubilarni peti po redu pozorišni festival “Beskraj 10 kvadrata” biće održan od 20. do 29. avgusta.

Ova godina je izuzetno važna za pozorišnu umetnost u Prokuplju jer se obeležava 100 godina od prve pozorišne predstave, 50 godina umetničkog rada prokupačkog glumca Miroljuba Mirovića Facira i pet godina Festivala “Beskraj 10 kvadrata“.

-Pomenuti Festival je karakterističan po tome da se predstave igraju na otvorenom, na sportskim terenima, trgovima, dečijim igralištima, u baštama restorana, na izletištima, u parkovima, što je privlači veliki broj gledalaca, rekao Miroljub Mirović.

Za ovogodišnji Festival, predviđene su četiri predstave iz Gornjeg Milanovca, Blaca i Prokuplja, od kojih će dve, zbog veličine glumačkog ansambla i komplikovanog izvođenja, najverovatnije biti prikazane u zatvorenom prostoru, odnosno u sali Doma kulture.

6 KOMENTARA

  1. Volim ovaj festival, upravo zbog neobično sti mesta na kom se izvode predstave. I onda kada pola predstava se igra u sali meni smeta. Ali bolje i tako nego nikako. Nadam se da će u narednom periodu biti bolja saradnja između svih prokipačkih pozorišta i dramskih grupa.

    • Lično mislim da je bolje ovako, jer ovom festivalu nijedan drugi ne može da “priđe”.
      Ne treba mešati nešto što nije kvalitetno sa ovakvim originalnim projektima.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime