Prava srpska svadba u Prokuplju

35

Sala Bioskopa Toplica bila je tesna za sve posetioce, kao i svaki put kada nastupaju đaci učiteljice Slavice Čikarić. Odeveni u srpske svatove, oni su prikazali narodne običaje koji prate svadbu i mladence.

Sinoćnom predstavom „Vesele se kićani svatovi“ učenici IV-2  su kao pravi glumci prikazali narodni običaj svadbe.

– Verujem da ih je tišina u publici podstakla da daju sve od sebe, a opet svaku otpevanu pesmu ispratio je veliki aplauz. Veliki aplauz se čuo i kada su maleni đaci iz Tovrljana počeli da recituju, a oni su sa velikim oduševljenjem ovo radili. Potekla je i po koja suza kada je bila scena oproštaja mlade od svojih roditelja, ali zato kad su zaigrali igre iz Srbije gde će veće sreće i zadovoljstva! Veliku podršku imali smo od direktorke škole Vesne Todorović, koja je sve vreme bila uz nas i nesebično nas podržavala, kaže učiteljica Slavica Čikarić.

Ovom predstavom ostvarena je i saradnja između dve topličke škole. Za troje učenika OŠ „Svetislav Mirković Nenad“ ovo je bio još jedan dobar nastup.

Trema je nestala, a sreća što nastupaju pred prepunom salom velika. Aplauzima je propraćen svaki njihov tekst. Roditelji ovih malih đaka su bili zadovoljni što njihova deca nastupaju kao i deca u gradu, kaže učiteljica.

Nakon izvođenja za građanstvo, svatovi će se veseliti i za svoje vršnjake iz ostalih prokupačkih škola. Prihodom od ulaznica i donacija ovog puta će učionica malih glumaca dobiti kompjuter i fotokopir aparat.

13090236_10207685867657232_1242843872_n

Autorka: Srbijanka Stanković

Fotografije: Marko Čikarić

35 KOMENTARA

  1. Ovo odeljenje je postavilo reper vrednovanja rada mnogim generacijama. Ovo im nije prvi put da nas ovako obraduju. Sve čestitke učiteljici i deci. Samo hrabro napred.

  2. Svaka vam čast! !! Uživali smo gledajući predstavu. Mnogo smo ponosni i srećni sto imamo takvu učiteljicu i decu. Hvala vam na vašem trudu i posvećenosti deci. HVALA!!!!?

  3. Sala bioskopa ”Toplica”, bila je tesna da primi sve gledaoce premijere ove predstave. Pored poruke koju su učenici i njihovi učitelji Slavica i Marko Čikarić poslali publici, lako se došlo i do zaključka da ovde stoji samopregoran rad i volja da se ovako nešto prikaže velikom broju posetilaca. Sve čestitke deci i njihovim učiteljima.

  4. Deca su nas vratila u neka nama dobro poznata stara vremena. Ovo me je podsetilo na moju svadbu. Hvala učenicama i učiteljici.

  5. Gde bi nam bio kraj da je više ovako prikazanih predstava. Deco, svaka čast. Učiteljice budite ponosni na sebe, svoj rad i svoje đake.

  6. Draga moja koleginice, hvala ti na onako lepo pripremljenoj predstavi. Drago mi je što je u ovom prikazu učestvovalo svako dete tvog odeljenja. Dobro je i to što su u predstavi učestvovala deca iz Tovrljana. Budi ponosna majka i učiteljica.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime