Predavanja o bezbednosti: Ono što našoj deci treba

6
Foto: Osnovna škola "Milić Rakić Mirko"

Prvo predavanje u okviru projekta “Osnovi bezbednosti dece” održano je u petak u Osnovnoj školi “Milić Rakić Mirko”. Projekat realizuje Ministrastvo unutrašnjih poslova sa Ministarstvom prosvete nauke i tehnološkog razvoja u školskoj godini koja je upravo počela.

Cilj ovog projekta je da se obogate i  unaprede postojeća znanja i veštine  radi podizanja bezbednosne kulture mladih. Tema prvog predavanja je bila “Policajac u službi građana”, a održala ga je oficir policije Valentina Radić.

Predavanje je održano za vreme časa odeljenjske zajednice u 4/1, a učenici učiteljice Dragane Stamenković bili su vrlo aktivni i pokazali visok stepen obaveštenosti o radu i ulozi policije u našem društvu.

– Školsku godinu smo počeli jednim lepim druženjem koje je samo nastavak dugodišnje izuzetne saradnje sa Policijskom upravom Prokuplja – rekla je direktorka škole Ivana Radonjić.

Pozitivan stav škole povodom ovog projekta dele i roditelji, koji smatraju da je ovo izuzetna stvar za decu.

– Svi smo pozitivno iznenađeni najavljenim predavanjima. Kao majci troje dece na prvom mestu mi je njihovo zdravlje i bezbednost. Iako ih i mi kod kuće učimo kako se npr. bezbedno prelazi ulica, mislim da će poseban značaj za njih imati kada im to kaže uniformisano lice, neko čiji je to posao zapravo. Ovo je ono što zaista treba da znaju – kaže majka jedne od učenica 4/1.

Pored četvrtaka ovim projektom obuhvaćeni su i učenici šestog razreda. Predavanja će biti jednom mesečno na časovima odeljenske zajednice, a obuhvatiće teme bezbednosti dece u saobraćaju, nasilja kao negativne pojave, prevencije i zaštite dece od alkohola i opojnih droga, bezbedno korišćenje interneta i društvenih mreža, prevencije i zaštite dece od trgovine ljudima, kao i zaštite od požara i prirodnih nepogoda.

 

6 KOMENTARA

  1. Trli baba lan da joj prodje dan …. Bezbednost samoo teorisjski a sta je sa praksom ?
    Jer ovo a njihova bezbednost ? ? ? Gde pesak sa decjim kolicima , umesto da ide trotoarom predvidjenim za pesake ide pravo na kolovoz jer su se automobili nacickali po njima ……

  2. Bilo je slucaja kada su ovu ulicu i totalno zatvarali svojim parkiranim vozilima pa se pitam gde su polagali vozacki , ako se zna da se na raskrsnici ili skretanju ne parkira bez neke minimum udaljenosti od 5.m . . . .

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime