Predlog budžeta za 2016. godinu

1

Na poslednjoj sednici Opštinskog veća u ovoj godini razmatrani su nacrti odluka i predlozi rešenja koji su obaveza lokalne samouprave, u cilju izvršavanja zakonskih obaveza u narednoj godini. Nacrt Odluke o budžetu Opštine Prokuplje za 2016. godinu, koji su većnici jednoglasno usvojili, projektovan je na iznos od 1.613.663,284 dinara.

– Budžetom za narednu godinu sagledani su svi direktni i indirektni korisnici, u cilju njihovog nesmetanog funkcionisanja. Budžet definiše i aproprijacije vezane za nove investicije, nova zapošljavanja. Želimo da u 2016. godini subvencijama pomognemo investitore i na taj način omogućimo otvaranje novih radnih mesta u našoj opštini, rekao je predsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović.

Za infrastrukturne radove u 2016. godini izdvojeno je oko 244 miliona dinara, predviđenih za saniranje i uređenje ulica, puteva, trotoara i drugih javnih površina, kako u gradu, tako i na seoskom području. Za socijalna davanja izdvojeno je oko 18 miliona, a planirana su i investiciona ulaganja u obrazovanje.

Prema rečima predsednika Paunovića, nastaviće se sa uređenjem rečnog korita Toplice, kako bi se izbegle višemilionske štete na infrastrukturnim, privrednim i privatnim objektima. Trenutno je u izradi projektna dokumentacija  za radove na zaštiti naselja Garić, Kompanije LEONI i Liparske ulice, gde postoji stalna opasnost od poplava. Projektom je predviđeno uređenje leve i desne obale u tom delu, kao i na ušću Stražavačke reke u reku Toplicu.

Odluke Opštinskog veća, donete na današnjoj sednici, naći će se na dnevnom redu poslednjeg skupštinskog zasedanja u ovoj godini, koje će se održati naredne nedelje.

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime