PREDRAG MITROVIĆ: MATEMATIČAR, FOTOGRAF, KARATISTA

0
predrag-mitrović

PROKUPLJE: Sresti mladog i svestranog čoveka koji ima različita interesovanja, ali je uspešan u svemu što radi – prava je retkost danas. Prokupčanin Predrag Mitrović ima samo 25 godina, a već može da se pohvali karijerom sudije u Karate savezu Srbije, crnim pojasom 1. dan. On je apsolvent matematike, nepopravljivo zaljubljen u fotografiju i kameru. Svoje raznovrsne hobije i interesovanja nastoji da objedini i pomiri u jednom – a to je boravak u prirodi i rad na poljoprivredi. Dan je prekratak za sve ono što ovaj mladi čovek može i želi da uradi.

Oduvek radoznao i pun energije, Predrag je još kao dete ušao u svet karatea.

– Karate treniram od svoje šeste godine u Karate klubu Topličanin. Na početku mi je karate predstavljao vid zadovoljstva i igre. Kasnije sam shvatio da je to jedna izvanredna borilačka veština, gde pored fizičkih sposobnosti jačate svoj karakter i stičete samopouzdanje. Nikada nisam trenirao nijednu drugu borilačku veštinu. Karate je za mene jedna fascinantna veština, gde uspeh uvek zavisi od samog vežbača. – kaže Predrag.

predrag-mitrović

On je nosilac majstorskog zvanja, crnog pojasa 1. dan. U svojoj takmičarskoj karijeri osvojio je 3. mesto na Svetskom Shotokan prvenstvu u Milanu u Italiji, kao i 2. mesto na Evropskom prvenstvu u mađarskom gradu Egeru. Predrag je i sudija u Shotokan karate savezu Srbije. Suđenjem se bavi već deset godina. Polako ali sigurno, ovaj mladić gradi karijeru i kao trener.

– Veliko je zadovoljstvo i uživanje trenirati decu zato što su ona najiskrenija bića na planeti. Svaki trenutak sa njima ispunjen je radošću i osmehom. Zato i postižu zavidne rezultate. – kaže on.

Treninzi i takmičenja su prilika da se bavi još jednim svojim hobijem, a to je fotografija. Neke od najlepših fotografija sa takmičenja KK „Topličanin“ napravio je upravo on.

S obzirom na to da su mi deda i otac fotografi odmalena me je privlačilo fotografisanje. Na početku srednje škole sve je krenulo malo ozbiljnije. Većinu stvari koje znam naučio me je otac. Volim sve da fotografišem. Kako radim u fotografskoj radnji PEKOSimam i to zadovoljstvo da ljudima omogućim da njihovi najlepši trenuci postanu večni. – kaže Predrag.

Pored fotografije zanima ga kamera, ali kaže da je snimanje malo komplikovanije, jer zahteva od onog koji snima da bude reditelj, producent i snimatelj u isto vreme.

pčela-i-cvet

Ipak, pored karatea i fotografije, kada je trebalo da se odluči za studije, presudila je želja da uči matematiku.

– Matematiku volim zato što je egzaktna i zahteva logiku. Sada znamo da je informatika jedna od najperspektivnijih oblasti, međutim u svakom trenutku morate rešiti neki matematički problem. Matematika naravno može da bude bauk, ali sa ispravnim pristupom i velikom željom, verujte, sve je rešivo. – kaže on.

Posle silnih obaveza i velike jurnjave, psihički odmor Predrag traži u prirodi i na selu.

– Rad u selu mi nudi baš takav odmor. U toku seoskih poslova oko vas je bezbroj lepih pejzaža. Iako u tom tenutku pri sebi nemam fotoaparat, mobilni telefon dođe kao skromna zamena. – kaže on.

predrag-mitrović

Predrag ima i recept za uspeh u svim ovim oblastima. On kaže da je za sve potrebna volja, istrajnost, preveliko odricanje, ali najviše podrška porodice. Upravo na ovaj način on istrajava i raste u svakom smislu, jer radi ono što ga ispunjava.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here