Predsedik Vidić obišao arheološki lokalitet Ivan kula

0

Predsednik opštine Кuršumlija Radoljub Vidić, zamenik predsednika Vojimir Čarapić, predstavnici Zavoda za zaštitu spomenika kulture u Nišu, Mile Veljković-dipl. inž. arhitekture-konzervator, Goran Radosavljević dipl.inž. arhitekture-konzervator, Aleksandar Aleksić – Mr arheologije-konzervator Julija Damnjanović i arheolog Milan Savić obišli su arheološki lokalitet  Ivan kulu u cilju da se ovaj jedinstven kulturno-istorijski spomenik na teritoriji kuršumlijske opštine u nastupajućem periodu uredi i afirmiše kao atraktivna turistička lokacija.

Tom prilikom detaljno je sagledana kompletna konfiguracija terena i utvrđeno trenutno stanje ovog srednjovekovnog objekta. Zaplanirano je buduće uređenje prilaznih staza do same kule, a od strane stručnog tima iz Zavoda predloženo je da se pored prilaznih staza na lokalitetu postavi i info-tabla sa osnovnim informacijama o ovom nalazištu.

Predsednik Vidić tim povodom istakao je da bi realizovanjem ovog projekta pristup posetiocima ka ovom lokalitetu bio znatno olakšan, a Ivan kula bi mogla da postane jedna od važnijih turističkih lokacija opštine Кuršumlija. Lokalna samouprava nastojeće da uspešno sprovede projekat koji bi doprineo značajnijem razvoju kulturno-istorijskog turizma, ističući da će turističkom potencijalu Ivan kule doprineti i relativna blizina Đavolje varoši.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime