Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić obišla Kuršumlijsku Banju i najavila otvaranje novih radnih mesta

0

Danas je premijerka Srbije Ana Brnabić zajedno sa ministarkom turizma, trgovine i telekomunikacija Tatjanom Matić obišla Kuršumlijsku Banju i tom prilikom najavila da će u Kuršumliji u toku ove godine biti otvoreno 200 novih radnih mesta.

– Radujem se pre svega što će samo u ovom hotelu već u septembru biti otvoreno 120 novih radnih mesta i što ćemo na incijativu predsednika Aleksandra Vučića otvoriti drugu fazu naše namenske prizvodnje ovde u Кuršumliji gde ćemo tokom leta otvoriti još novih 80 radnih mesta i sa strateški važnom saobraćajnicom, auto putem Niš-Merdare verujem da ćemo  na ovom području zaista imati bolju budućnost, kazala je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić prilikom obilaska hotela „Žubor“ u Kuršumlijskoj Banji na kome se privode kraju radovi na renoviranju i izgradnji.

Premijerka Srbije je ovom prilikom izrazila zahvalnost preduzeću Planinka koje je postalo vlasnik ovog hotela i tom prilkom kazala da time Кuršumlija postaje zaista jedna od centralnih banjskih turističkih destinacija u Srbiji.

Generalni direktor preduzeća A.D. Planinka Radovan Raičević istakao je da je oko 80 odsto radova na renoviranju hotela Žubor u Кuršumlijskoj banji završeno i da je za ovakve, obimne radove do sada uloženo 12 miliona evra.

Premijerka Brnabić i ministarka Matić prethodno su obišle i radove na putu u blizini Prolom banje koji preko Radan planine povezuju ovu banju, odnosno Toplički i Jablanički okrug.

– Infrasturktura je jako značajna za turizam i novim putem, kako za Kuršumlijsku Banju, tako i ostale banje u okruženju, Prolom i Lukovsku kao i Sijerinsku koje će dobiti na značaju, kazala je ministarka Matić.

I predsednik opštine Кuršumlija Vojimir Čarapić istakao je da će otvaranjem hotela u Кuršumlijskoj banji, pored Prolom i Lukovske Banje biti zaokružena turistička ponuda opštine Кuršumlija  koja je prošle godine i zvanično proglašena turističkim mestom.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime