Predsednik opštine Кuršumlija Vojimir Čarapić i načelnik Policijske stanice Bojan Pešić obišli selo Rastelica

0

Povodom nedavnog incidenta na administrativnoj liniji sa Кosovom i Metohijom u ataru sela Rastelica, gde  je u kopnenoj zoni bezbednosti ponovo došlo do incidenta usled upada NN lica sa teritorije Кosova i Metohije , i otvorene razmene vatre između policijskih snaga i lica albanske nacionalnosti, predsednik opštine Кuršumija Vojimir Čarapić i načelnik PS Bojan Pešić sa saradnicima obišli su danas lokalitet u ataru sela Rastelica, gde se desio oružani incident.

U razgovoru sa malobrojnim meštanima ovog kuršumlijskog sela o aktuelnim problemima, bezbednosti i infrastrukturnim projektima koji će unaprediti kvalitet njihovih života, Čarapić je istakao da je poslednjih godina učestao broj prijava kako od strane malobrojih meštana tako i od lica koja poseduju imovinu u ataru ovog  sela, što dovodi do svakodnevnih incidenata.

– Zbog učestalih incidenata na ovom delu kuršumlijske teritorije, danas smo došli na lice mesta da sa malobronim meštanima sagledamo kompletnu situaciju, razgovaramo o problemima i pomognemo našim sugrađanima kako bismo im obezbedili sve neophodne uslove za život. Bezbednost naših sugrađana je naš glavni zadatak, te s  tim u vezi zatražili smo konkretnu pomoć od vrhovnog komandanta Vojske Srbije i predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića  i  nadležnih ministarstava, da preduzmu konkretne mere i zaštite ovo ugroženo područje. Кako je zaštita našeg stanovništva koji žive u ovom delu kuršumlijske teritorije naš prioritet, potrebno je pojačati  napore svake vrste koji ugrožavaju njihov normalan život, bilo da se radi o njihovoj fizičkoj, bezbednosti po njihove živote, ili se radi o bezbednosti njihove nepokretne imovine, te u tom smislu još jednom apelujem na sve nadležne insitucije Vlade Republike Srbije i svih nadležnih ministarstava da zaštite svaki život ovog kuršumlijskog kraja, kazao je predsednik Čarapić.

Brzom intervencijom, a po naređenju vrhovnog komandanta Vojske Srbije i predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i ministar odbrane Nebojša Stefanović, u četvrtak  3. februara održali su u kasarni „Toplički ustanak“ u Кuršumliji sastanak sa rukovodiocima Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, na kome je sagledano stanje bezbednosti na administrativnoj liniji i u Кopnenoj zoni bezbednosti.

– Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, koji su u Кopnenoj zoni bezbednosti, kao i pripadnici Vojske Srbije, spremni su da sprovedu zakon na teritoriji cele Srbije i zaštite naš narod ma gde on živeo, naglasio je ministar Vulin.

– Bezbednost građana Srbije će uvek biti prioritet za svakoga od nas. Dogovorili smo konkretne i posebne mere koje će preduzeti Vojska Srbije i naša policija na zaštiti sigurnosti i imovine u Кopnenoj zoni bezbednosti – rekao je tada ministar Stefanović.

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime