Predsednik Opštine Aleksandrovac obišao ugrožena područja

0

U Opštini Aleksandrovac pokrenuto je više klizišta, a najugroženije je selo Raklja gde pomeranje tla popred regionalnog puta preti da naruši nekoliko stambenih objekata, pa tamošnje porodice danima nemaju sna, plašeći se da će izgubiti krov nad glavom.

Ugrožena mesta obišao je danas predsednik Opštine Aleksandrovac dr Jugoslav Stajkovac sa saradnicima.

– Opština će učiniti sve što može da pomogne. Evo, na terenu su sve ekipe Direkcije za urbanizam i predstavnici ,,Kruševac puta,, koji održavaju regionalne putne pravce na području teritorije Aleksandrovca. Dogovorili smo se da se hitno obave razgovori sa vlasnicima parcela kako bi došlo do sanacije, postavljanje dranaže i tako dalje. Klizišta, vidi se, ne staju, stvaraju veliki problem. Zato najpre moramo skloniti porodice koje su najviše ugrožene, izjavio je dr Jugoslav Stajkovac.

Slična situacija je u Mesnoj zajednici Donji i Gornji Vratari, Latkovcu, Rataju, Stupnju i drugim župskim selima u kojima su ugroženi pomoćni objekti i poljoprivredna zemljišta, malinjaci, kupinjaci, vinogradi. Primetno je da su ljudi očajni, jer im klizišta ugrožavaju egzisatenciju, jer samo od toga žive.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime