Predsednik Opštine Blace: Posetite manifestaciju “Dani šljive”

1

Od 25. do 27. avgusta u Blacu se jubilarni 15. put održavaju – Dani šljive- najveća zabavno-poljoprivredna manifestacija u ovom regionu Srbije. U organizaciji Opštine Blace i  Turističke organizacije Blace , grad ispod Jastrepca ugostiće više desetina hiljada posetilaca, biti domaćin uglednim proizvođačima i stručnjacima za uzgoj i preradu šljive , ali će biti i mesto gde će svoje koncerte održati neka od najvećih imena iz sveta muzike sa prostora Balkana.

– Zadovoljstvo je i čast po petnaesti put organizovati ovakvu manifestaciju. Šljiva se na području Blaca gaji vekovima – mi proslavljamo trud i napor generacija uzgajivača ovog plemenitog voća. Opština Blace je potpuno opredeljena da i nadalje bude mesto podrške i stimulansa razvoja poljoprivrede u našem regionu. Uveren sam da će brojni stručni skupovi i poslovni susreti doprineti daljem unapređenju, a da će atraktivni zabavni deo ponovo privući desetine hiljada ljudi u Blace. Bićemo dobri domaćini, a siguran sam da će brojni gosti poneti sa sobom pozitivne utiske i sagledati kakvim privrednim, poljoprivrednim i turističkim potencijalom raspolažemo, kazao je predsednik Opštine Blace Zoran Jozić.

Manifestacija počinje u petak, 25.avgusta nizom stručnih susreta posvećenih uzgoju i preradi šljive i nastavlja se u večernjim satima koncertom – Leksington benda. U subotu , 26.avgusta centralni nastup imaće Halid Bešlić i Legende dok manifestaciju zatvara kultna sarajevska grupa – Crvena jabuka nastupom u nedelju, 27.avgusta.

Kompletan program manifestacije “Dani šljive” u Blacu:

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime