Predsednik opštine Vojimir Čarapić obišao radove na izgradnji lifta u kuršumlijskom Domu zdravlja

0

Predsednik opštine Кuršumlija Vojimir Čarapić i zamenik predsednika opštine Dejan Lović, obišli su radove na izgradnji lifta u Domu zdravlja, gde su tom prilikom razgovarali sa direktorkom dr Uranijom Petrović i njenim saradnicima, saopštila je danas Opština Kuršumlija.

O aktuelnim radovima koji se odnose na izgradnju lifta, dr Uranija Petrović istakla je da je od velikog značaja izgradnja pomenutog lifta kako za pacijente tako i za medicinske radnike kojima će rad biti znatno olakšan.

– Godinama unazad kuršumlijski Dom zdravlja aplicirao je za mnoge projekte, konkretno kada je reč i o ovom, ali na žalost isti nisu bili podržani. Zahvaljujući rukovodstvu opštine Кuršumlija, njihovom razumevanju i nesebičnom angažovanju, kada je unapređenje zdravstvenih uslova naših sugrađana u pitanju, kao i medicinskih radnika tako i pacijenata, koji koriste medicinsku pomoć ove ustanove uslovi za rad i lečenje biće znatno poboljšani i podignuti na viši nivo, kazala je direktorka Petrović.

Ona je tim povodom rekla da Dom zdravlja u Кuršumliji nikada ranije nije imao lift, te da će njegova nosivost iznositi do 1200 kilograma, da će isti imati prilaz sa dva ulaza, kako jedan sa spoljne strane, drugi iz ordinacije hitne službe, te da će isključivo biti namenjen teško pokretnim pacijentima, osobama sa invaliditetom i odeljenju ginekologije.

Obišavši radove predsednik Čarapić je izrazio zadovoljstvo dinimikom radova koji se privode kraju, naglašavajući da će lift početi sa radom krajem ovog meseca.

– Кako bismo unapredili zdravstveni sistem našeg Doma zdravlja, pacijentima omogućiti bolje uslove za lečenje i boravak u ovom zdravstvenom centru, nastojimo da našim sugrađanima stvorimo bolje i kvalitenije uslove za odlazak kod lekara i njihovo lečenje, medicinskim radnicima olakšamo rad i funkcionalnost. Novčanim sredstva iz budžeta Opštine u iznosu od sedam miliona dinara finansirali smo izgradnju pomenutog lifta, a u nastupajućem periodu lokalna samouprava nastaviće aktivno da ulaže u kvalitet medicinske usluge i poboljšanja zdravstvene zaštite naših sugrađana, kroz projekat izgradnje nove hitne službe ukupne vrednosti od 1,2 miliona evra, rekao je predsednik Čarapić.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime