Predsednik Srbije otvara novu fabriku u Prokuplju

16

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić danas će u Prokuplju otvoriti novi proizvodni pogon tajvanske kompanije BizLink u kojoj posao treba da pronađe oko 450 novih radnika.

Predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović u izjavi za RTS je istakao da je otvaranje novog pogona “Biz Linka” veoma važno za taj grad.

– Dodatno se smanjuje nezaposlenost, zahvaljujući stranim investitorima uspeli smo da smanjimo nezaposlenost od osam hiljada i nešto na 6.750 ljudi, rekao je Simonović.

Dodao je da se mahom zapošljavaju mladi, školovani ljudi, koji ostaju u Prokuplju i tu stvaraju porodice.

Novi pogon fabrike kablova za male kućne aparate će u 12 časova svečano otvoriti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Prilikom posete Prokuplju predsednik Vučić će se susreti i sa predstavnicima lokalne samouprave a nakon otvaranja fabrike obratiće se novinarima.

Kompanija BizLink je industrija kablova i kablovskih sistema namenjenih aparatima za domaćinstvo i električnim uređajima. Osnovana je 1996. godine sa sedištem u Americi.

Posluje u više zemalja počev od Sjedinjenih Američkih država preko Japana, Indije, Irske, Kine, Meksika, Malezije, Tajvana i Slovačke.

Sada po prvi put u Srbiji otvara proizvodnju i planira najznačajnije širenje kapaciteta sa novim zapošljavanjem i većim obimom investicija.

Ova kompanija ima 6.000 zaposlenih, navode iz lokalne samouprave u Prokuplju.

16 KOMENTARA

  1. Svuda u svim zemljama se otvaraju fabrike razna desavanja ali nijedan presednik u nijednoj zemlji nejuri svuda okolo ovoliko da se eksponira prenose svuda gde ide celi programi samo on vodi kao da je utakmica zivi cirkus na zalost . Pa i druge zemlje imaju predsednike i ministre vidimo ih na televiziji i to dva tri minuta da saopste ako je neka velika promena a kod nas ministri i presednik svaki dan na svim kanalima celi programi vode i zemlju do gde doveli ja ovde nekog ministra ako vidim na vestima u tri do cetri meseca jednom.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime