Predsednik u poseti prvorođenoj bebi u Prokuplju

1

Predsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović posetio je prokupačko porodilište Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“ i prvorođenoj bebi u opštini Prokuplje, maloj Višnji i njenoj majci Ivoni Đevori uručio poklone. Paunović je u ime Opštine Prokuplje darivao bebu sa 50 hiljada dinara i bebi – paketom za novorođenčad.

– I ove godine, kao i prethodnih, lokalna samouprava dodeljuje novčanu pomoć i paket prvoj novorođenoj bebi iz naše opštine, što je znak pažnje i naše zajedničke želje da se što više dece rađa i time podstaknemo natalitet u ovom kraju, izjavio je predsednik Paunović.

On je istakao da majkama sa više dece, koji se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji, lokalna samouprava u saradnji sa drugim nadležnim službama u Opštini, pruža različite vidove pomoći.

Nakon posete predsednik Opštine se zadržao u razgovoru sa lekarima Ginekologije i akušerstva i upoznao se sa problemima jedinog porodilišta za sve četiri topličke opštine. Iz ovog razgovora proistekla je inicijativa za formiranje jednog zajedničkog humanitarnog fonda, koji bi okupio predstavnike topličkih opština za pomoć porodilištu.

Takođe je predloženo predsedniku da se formira i zajednički novčani fond za nagrađivanje prvorođene bebe, u koji bi sredstva uplaćivale sve opštine, a nagradu dobijala prva beba koja se rodi u Novoj godini bez obzira iz koje opštine dolazi.

Na prvu bebu u 2015. godini u opštini Prokuplje čekalo se šest dana. Devojčica Višnja Đevori, teška 3,3 kilograma i duga 52 centimetra, došla je na svet oko 22 sata na Badnje veče.

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime