Predsednik Vučić obišao fabriku Borbenih složenih sistema u Pljakovu

0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je večeras fabriku Borbenih složenih sistema u Pljakovu kod Kuršumlije.

“Ovde smo bili 2019. godine kada je tu bila livada”, prokomentarisao je predsednik po dolasku  u ovu fabriku.

“Sve što danas proizvedete ima kupca i sa lakoćom se pronalazi kupac. Sve što proizvedemo se pokupuje. Toliko je potrebno oružja, a više nije pitanje cene, već kvaliteta”, rekao je Vučić.

Obraćajući se radnicima, obećao je da će plata napredovati i da će biti neuporedivo bolja.

Proizvodni kompleks privrednog društva “Borbeni složeni sistemi” se bavi proizvodnjom složenih borbenih sistema, lovačke, sportske i sačmarske municije.

Predsednik Srbije je pitao kolika je prosečna plata u fabrici i dobio odgovor da je povećana za 15.000 dinara i da sada iznosi sa toplim obrokom oko 94.000 dinara.

Poručio je radnicima fabrike “Borbeni složeni sistemi” u Kuršumliji da je on insistirao da im se povećaju plate, zahvalio im se na trudu i radu i dodao da će plate biti i veće, jer će i fabrika raditi mnogo više.

Predstavnici fabrike su rekli da ta fabrika sada radi po najvišim evropskim standardima.

Predsedniku je rečeno i da je planiran još jedan pogon za montažu, tako da će se tu i sklapati vozila – “miloš” i “lazar”.

“Sve što proizvedete danas ima kupce i sa lakoćom pronalazite kupce, svi hoće sve što možemo da proizvedemo. Svi hoće oružje, oruđe i vozila. Nije pitanje cene, već da li možete da proizvedete”, naglasio je Vučić i istakao da pre svega treba da jačamo našu vojsku i odbrambene kapacitete.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, ranije danas, posetio u Kuršumliji Mariju i Anđelku Tomović, majku i sestru najmlađe žrtve NATO bombradovanja Bojane Tošović, koja je 1999. godine poginula od NATO bombi zajedno sa ocem Božinom.

(Izvor: B92 i Tanjug)

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime