Predsednik Vučić posetio štand opštine Kuršumlije i najavio investicije

0

Prilikom otvaranja prve deonice autoputa Niš – Merdare u Merošini u dužini od 5,5 km, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, posetio je štand opštine Kuršumlija, koji je tom prilikom bio postavljen kako bi reprezentovao turističke i privredne potencijalne ove opštine.

Prilikom posete štandu predsednik Vučić je rekao, da je u planu izgradnja puta Kuršumlijska Banja – Rudare, čiji će radovi koštati 5 miliona. On je dodao da je završena fabrika u Kosaničkoj Rači koja upošljava 75 radnika u , kao i da su otpočeli radovi na popravci puta u selu Merdare, takođe predsednik je rekao da će uskoro početi sanacija magistralnog puta Rudare – Merdare, što će u mnogome doprineti razvoju kuršumlijskog kraja.

Predsednik opštine Kuršumlija, Vojimir Čarapić upoznao je predsednika Vučića sa turističko – kulturnim i privrednim, potencijalima opštine Kuršumlija, gde je istakao da će izgradnja novog autoputa znatno doprineti razvoju privrede i turizma u Kuršumliji.

Čarapić je takođe istakao da će izgradnja puta preko Radan planine u mnogome značiti za meštane Kuršumlije jer će se ovim putem povezati dva okruga Toplički i Jablanički.

Predsednik Vučić se interesovao i za rad Kuršumlijske Banje i hotela „Planinka“, koja je posle 17 godina propadanja ove godine dočekala prve goste zahvaljujući Vladi Srbije, predsedniku Vučiću i akcionarskom društvu „Planinka“.

Predsednik odbora direktora Akcionarskog društva “Planinka”, Radovan Raičević rekao je predsedniku Vučiću da je vrlo zadovoljan radom Kuršumlijske Banje i da su pored „Planinke“ i ostali počeli da ulažu u nju i da se polako vraća život ovoj banji.

Predsednik opštine Kuršumlija iskoristio je priliku i uručio prigodan poklon predsedniku Vučiću i uputio mu poziv da uskoro poseti Kuršumliju.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime