Predsedniku Opštine Trstenik uručena zahvalnica SANU

0

Predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti Vladimir Kostić na prijemu SANU u Beogradu uručio je zahvalnicu predsedniku Opštine Trstenik Miroslavu Aleksiću za podršku u radu i aktivnostima Odbora za selo.

Prema rečima predsednika SANU Vladimira Kostića, Srpska akademija nauka i umetnosti teži da svoje aktivnosti i zasedanja odbora održava i van svog sedišta u Knez Mihailovoj, a Opština Trstenik pokazala je spremnost da takvim aktivnostima da podršku.

– Jedan od odbora na čiuji rad smo izuzetno ponosni i koji predstavlja brend naše Akademije je Odbor za selo. U skladu sa našim ciljem da aktivnosti Akademije izmestimo iz zgrade SANU, zasedanja Odbora za selo održavaju se u gradovima širom Srbije. Teme zasedanja su različite, pa je tako jedna od njih bila je Brdskoplaninska sela i perspektive razvoja, druga tema bila je i razvoj pčelarstva i mogućnosti da neke naše porodice, na dostojanstven način, žive od pčelarstva. U našim aktivnostima i pokušajima da sa naučne strane damo doprinos rešavanju partikularnih problema našeg sela, naišli smo na prijateljski odnos i podršku ljudi kojimo smo želeli da se zahvalimo, a među njima je i predsednik Opštine Trstenik Aleksić sa kojim smo ostvarili dobru i parnetrsku saradnju, rekao je predsednik SANU Vladimir Kostić.

Zahvaljujući na ukazanom priznanju, predsednik Opštine Trstenik je izrazio izuzetno zadovoljstvo što su imali priliku da podrže rad Odbora za selo Srpske akademije nauka i umetnosti, čije su aktivnosti važne za Srbiju, za rešavanje problema i razvoj srpskog sela, kao i za unapredjenje poljoprivrede koja je razvojna šansa Srbije.

– Što se Opštine Trstzenik tiče,, SANU će kao i do sada, u nama imati partnera i podršku za sve svoje akrtivnosti, rekao je Miroslav Aleksić.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime