Predstava najmlađih prokupačkih glumaca

0

Danas će sa početkom u 18 časova u bioskopu “Toplica” premijerno biti izvedena predstava “Naše selo i naše poselo”, koju su pripremili učenici trećeg razreda OŠ “Ratko Pavlović Ćićko”.

Učenici odeljenja III-2 sa svojom učiteljicom Slavicom Čikarić godinama vredno rade na uređenju svoje učionice, sakupljajući novac od prodaje karata sa predstava koje igraju.

– Poslednjih deset godina moji učenici predano rade na predstavama, a od zarađenog novca uređujemo učionicu, kupujemo nastavna sredstva za rad, jednom rečju stvaramo bolje uslove za rad, rekla je sa velikim zadovoljstvom učiteljica Čikarić i dodala da je za njene učenike učionica zapravo radionica za učenje, glumu, folklor, ali i mesto de se lepom organizacijom naprave i rođendanske žurke.

Sadašnja generacija učenika, prema rečima Čikarićke, već dve godine izučava nastavni predmet pod nazivom „Narodna tradicija“ i kroz njega upoznaje stare zanate, običaje i verovanja. Ovom predstavom učenici trećeg dva odeljenja pokazaće stečena znanja ne samo iz ovog predmeta, već i iz srpskog jezika, prirode i društva, muzičke kulture i fizičkog vaspitanja.

Glumci predstave „Naše prelo i poselo“ izvođenjem odlomka pozvali su i predsednika Opštine Prokuplje da sa svojim saradnicima bude njihov gost na predstavi.

Novcem, koji budu sakupili od prodatih ulaznica, ovi vredni mališani kupiće LCD televizor i napraviti ormarić za svakog od njih.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime