Predstavljamo književnika Milutina Popadića

0

Milutin Popadić je rođen u Prištini, 30. 10. 1981. godine, od oca Pravoslavnog sveštenika, porotojereja – stavrofora Miroslava, i majke Branke, kao četvrto, najmlađe dete.

Osnovnu školu ,, Vuk S. Кaradžić “ je završio u Prištini, potom upisuje Bogosloviju ,, Sv. Кirila i Metodija “, a zbog bombardovanja naše zemlje  školovanje nastavlja u Bogosloviji ,, Sv. Arsenija Sremskog “ u Sremskim Кarlovcima.

Po završetku srednje škole, upisuje Pravoslavni Bogoslovski fakultet u Beogradu na kome  je i diplomirao. Od 2007. godine radi kao veroučitelj u O. Š. ,, Stana Bačanin “ u Lešku.

U ovom mestu i živi sa porodicom, gde njegov otac vrši svešteničku službu od 2004. godine, došavši tu posle spaljivanja crkve i parohijskog doma u Prištini 18. marta 2004. godine.

Svoju prvu zbirku pesama, pod nazivom ,, Poreklo “ objavljuje 2017.godine, a septembra 2018. godine izdaje svoju drugu zbirku pesama pod nazvavši je ,, Zaveštanje “.

Govorio je na mnogim promocijama,  tribinama i skupovima. U julu 2018. godine postaje član Кnjiževnog društva Кosova i Metohije.

(Autor: Vesna Paunović Đukić)

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime