Predstavljen novi broj časopisa TOK

0

Još jedan broj časopisa za književnost, umetnost, kulturu i društvena pitanja TOK, našao se pred čitaocima i predstavljen je u prokupačkom Domu kulture. Pred brojnim poštovaocima ovog značajnog časopisa za Toplicu, njegov 65. broj su predstavili urednici Saša Milovanović, Ljubiša Krasić i Dragan Ognjanović.

Sa još jednim brojem TOK-a, prema rečima glavnog i odgovornog urednika Saše Milovanovića, označen je novi početak još jednog divnog prijateljstva između objavljenih stvaralaca i onih koji će čitati nove redove u novom broju.

Tradicionalno i ovaj broj na svojim prvim stranicama sadrži ono što treba znati o nagradi „Drainac“ 2023. i njegovom dobitniku. Tu je obrazloženje žirija, beseda dobitnika ove nagrade Slavomira Gvozdenovića i deo njegovih nagrađenih pesama.

“Neizostavan deo na stranicama ovog časopisa čine i stihovi pesnika koji su učestvovali na prošlogodišnjoj manifestaciji „Drainčevi susreti pesnika“, među kojima su Enes Halilović i Petar Matović. Tu je i poezija Jelene Protić Petronijević, Nebojše Lapčevića, Rusomira D. Aleksića, Igora D. Markovića, Dubravke Ranđelović”, rekli su ovom prilikom urednici novog TOK-a.

Oni takođe preporučuju i prozu za sve one koji uživaju u ovoj vrsti književnosti, a tu su tekstovi Dejana Sklizovića i „Noćobdija“, Dragana Ivića i „Kako ne dobiti Nobelovu nagradu“, kao i Saše Miljkovića i „Reč, dve o geniju“, „Priču iz Velikog rata“ i „Iz prve ruke“.

Svi oni koji vole ovaj časopis u novom broju mogu da pročitaju pesme u rubrici „Ovde je nebo moje“, gde su objavljeni stihovi Ljubiše Krasića i Aleksandre Stojanović. Tu je i deo gde se mogu pročitati „prevodi“, „tumačenja i prikazi“, „eseji“, „toplička sedma traka“, „sećanja“ i „istorija“.

“Kroz svoje stranice TOK na značajan način prezentuje topličku baštinu i čuva objavljena dela najznačajnijih stvaralaca naše kulture uopšte. Ima tradiciju dugu skoro pola veka i zahvaljujući svojim vrednim saradnicima nastojaće da traje još dugo”, naglasili su urednici ovog časopisa.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime