Predstavljen projekat „Aktiviranje za za više mogućnosti“

0

Informativna sesija projekta „Aktiviranje za za više mogućnosti“, koji sprovodi Udruženje osoba sa invaliditetom Кuršumlije u partnerstvu sa opštinom Кuršumlija, održan je danas u svečanoj sali opštine Кuršumlija.

Ova akcija je deo globalnog projekta „Podrška Evropske unije aktivnom uključivanju mladih”, ukupne vrednosti 4.7 miliona evra, koji finansira Evropska unija i sufinansira Vlada Republike Srbije.

Značaj projekta su realizovane aktivnosti za unapređenje položaja i zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Marko Filipović, menadžer projekta „Aktiviranje za za više mogućnosti“, je naveo da su promocija, zapošljavanje, podrška za samozapošljavanje osoba sa invaliditetom, radna  praksa i obuke, bili glavni ciljevi projekta. Projekat se realizovao u saradnji sa partnerskom opštinom Кuršumlija i stručnim službama koje se bave problemima nezaposlenosti.

Sunčica Nestorović, projektni koordinator, istakla je da je prioritet projekta na nivou opštine Кuršumlija bio da se osigura da osobe sa invaliditetom imaju ravnopravan položaj u društvu, da mogu napredovati i ostvariti svoje potencijale. Jedan od važnih aspekata projekta bio je podrška osobama sa invaliditetom u preduzetničkim praksama.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime