Predstavljena “Druga ambicija” Sibina Šovića

0
Foto: Dom kulture prokuplje

Nova knjiga  Prokupčanina Sibina Šovića „Druga ambicija“ predstavljena je u Klubu Doma kulture u sredu 6. decembra. O knjizi su govoriliBiserka Milosavljević, Dragan Ognjanović, Sonja Miljković i autor.

Radnja romana odvija se u okolini Sigrada, a nostalgija za vremenom koje je prošlo opisana je kroz sećanja na srpsku tradiciju, koju danas pomalo zaboravljamo zbog modernih vremena i svega što ona donose.

U svojim prethodnim romanima, prema mišljenju Biserke Milosavljević, autor se bavio današnjim trenutkom, a u ovom se pričom vratio nekoliko decenija unazad.

– To su osamdesete godine i gledano sa ove distance, bilo je to vreme blagostanja. Delovalo je prilično naivno i nevino u odnosu na današnji trenutak. Autor je i u ovom romanu dao važno mesto porodici, gde su se stariji poštovali i negovao kult domaćina, glave porodice. Za trpezom se znalo gde je čije mesto, a stariji su se slušali. Bili su tu da izgrde i pohvale kad treba, ali i da se nađu u ulozi sudije i van kuće, ukoliko je to bilo potrebno. – rekla je Biserka Milosavljević.

Sibin Šović je autor 23 književna dela, a do penzionisanja se bavio pedagoškim radom. Jedan je od najaktivnijih i najzastupljenijih stvaralaca Toplice. Promociju svoje nove knjige Šović je  već najavio za 6. jun 2018. godine.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime