Predstavljene „Bregalničke kiše“

0

„Bregalničke kiše“ i „Molitva za mater“ nazivi su dve zbirke poezije niškog stvaraoca Ljubiše R. Mitrovića, koje je sinoć u Narodnoj biblioteci „Rade Drainac“ predstavilo književno društvo.

Mitrović je svoj bogati opus krunisao pomenutim zbirkama, a o njima su govorili prokupački književni stvaraoci Dragoljub Cane Mirković, Dragan Ognjanović i Saša Milovanović, ali i prof. dr Ivan Cvetanović, Miroslav Todorović i Dimitrije Milenković, dugogodišnji urednik „Gradine“ iz Niša.

– Ništa ne može da zameni taj osećaj harmonije u svojoj ličnoj mitologiji kao porodični sklad i osećaj značaja majke i oca, za razvoj lične sreće, zaključio je Cvetanović svoje izlaganje o  zbirci „Molitva za mater”.

Ljubiša R. Mitrović je profesor u penziji Filozofskog fakulteta u Nišu i član Udruženja književnika Srbije. Objavio je knjige „Novi varvari“, „Buđenje prometeja“, „Arhipelag uspomena“, „Bauk velike zveri“ i „Kosanički nomadi“, a veliki broj njegovih dela preveden je na bugarski, engleski i francuski jezik.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime