Premijer Vučić otvorio Biznis forum na Kopaoniku

0

Na Kopaoniku je danas počeo 22. Biznis forum koji je okupio više od 600 učesnika – političara, biznismena, bankara, diplomata, kao i veliki broj domaćih eksperata.

– Važno je bilo da napravimo ozbiljan plan kojeg ćemo se pridržavati i nećemo odustajati, a ovaj koji sada primenjujemo čini mi se da daje rezultate, ocenio je premijer Aleksandar Vučić na početku Biznis foruma.

Na koktelu dobordošlice koji je sinoć priredila MK Grupa, goste je pozdravio predsednik Saveza ekonomista Srbije Aleksandar Vlahović. On je istakao da je u istoriji Biznis foruma na Kopaonika ovogodišnji skup rekordan po broju učešnika.

Ovogodišnji forum nosi naziv “Srbija 2015-30: Nova vizija industrijalizacije privrede i modernizacije društva. Kako nevidljive mogućnosti pretvoriti u vidljive efekte”.

Organizatori Kopaonik biznis foruma 2015. potvrdili su i učešće guvernerke NBS Jorgovanke Tabaković, ministara Dušana Vujovića, Kori Udovički, Ivana Tasovca, Aleksandra Antića i Snežane Bogosavljević Bošković, nekoliko državnih sekretara i pomoćnika ministara, kao i gradonačelnika Beograda Siniše Malog.

Potvrđeno je, takođe, i učešće velikog broja ambasadora i stranih prestavnika, kao i predstavnika Delegacije EU u Srbiji, direktora Evropske banke za obnovu i razvoj, Svetske banke i predstavnika MMF-a, kao i drugih međunarodnih finansijskih institucija.

Za medijsko praćenje Kopaonik biznis foruma akreditovano je više od 100 domaćih i stranih novinara.

Organizatori Kopaonik biznis foruma 2015 su Savez ekonomista Srbije i Udruženje korporativnih direktora Srbije.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime