Premijera dokumentarnog filma o Prokuplju

0

Sinoć je u Galeriji “Fil-Art” premijerno prikazan dokumentarni film o našem gradu. Reditelj filma je Žikica Jovanović, a scenarista novinarka Mirjana Marić.

– Ovaj film predstavlja svojevrsnu prezentaciju našeg grada, a u pola sata, koliko traje, potrudili smo se da stavimo sve značajne kulturno istorijske znamenitosti naše opštine, ali i cele Toplice, istakao je reditelj Žikica Jovanović.

U mnogobrojnoj publici bili su i gosti iz Francuske.

– Sve ovo vreme uživali smo u vašem gradu i vrlo nam je žao što odlazimo. O vašem gostoprimstvu pričaćemo i u našem Eponu i odnećemo najlepše utiske. I film je odličan, jer smo se, gledajući ga, podsetili nekih stvari koje smo već posetili ovde u Prokuplju, naglasio je savetnik za kulturu u gradu Epon Paskal Dagori.

Film je titlovan na francuski jezik, tako da će moći da se prikazuje i u Francuskoj.

Zamenik predsednika Opštine Ilija Đedović i domaćin večeri Božidar Filipović poklonili su gradonačelniku Epona Gi Mileru oslikane simbole srpstva na stolici tronožac i testiju, a on njima simbole svog grada.

Glumci pozorišta „Histrion“ ovom prilikom izveli su odlomak iz predstave „Bliži nebu“, a veče je upotpunjeno prelepim notama koje su dolazile sa gitara Ivice Trailovića i Vojislava Milenkovića, kao i pevanjem na francuskom jeziku u izvođenju Milice Radenković i Veljka Trailovića.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime