Preminuo Ratomir Rata Mijajlović

  1

  U 75. godini juče je preminuo Ratomir Rata Mijajlović, prvi savezni fudbalski sudija iz Topličkog okruga.

  Ratomir Mijajlović iz Kuršumlije rođen je 04.01.1944. godine. Za fudbalskog sudiju položio je 1965. godine. 1975. godine postao je prvi savezni fudbalski sudija u Toplici.

  Dugogodišnji je fudbalski sudija jedinstvene SRPSKE LIGE stare Jugoslavije, gde je više puta nagrađivan i pohvaljivan.

  Aktivno se oprostio od suđenja 1980. godine na revijalnoj utakmici FK“Kosanica„- Kuršumlija – FK“Crvena Zvezda“- Beograd

  Razlog ranog napuštanja suđenja je saobraćajna nesreća posle utakmice Priboj-Sloboda Užice, posle čega biva angažovan kao delegat i kontrolor suđenja

  Osnovao je sudijsku organizaciju Topličkog okruga i radio na omasovljenju organizacije gde je već na prvom polaganju za sudije bilo preko četrdeset kandidata što je kasnije dalo zapažene rezultate, najpre u što boljem funkcionisanju Topličkog okruga i lige koja se igrala, a zatim i predstavljanje okruga jer su sudije koje je on edukovao imale zapaženu ulogu.

  Bio je prvi predsednik sudijske organizacije Topličkog okruga.

  Obavljao je i niz odgovornih funkcija u Fudbalskom savezu gde je bio zamenik predsednika stručnog saveta Srbije kada je predsednik bio Boža Botić.

  Takođe, bio je biran i za predsednika saveza fudbalskih sudija sreza Niš.

  Uporedo sa pozivom fudbalskog sudije, kasnije kontrolora suđenja i ovih visokih funkcija u fudbalskoj organizaciji bio je i dugogodišnji rukovodilac u preduzeću D.P. Kosanica iz Kuršumlije.

  1 KOMENTAR

  VAŠ KOMENTAR

  Napišite Vaš komentar
  Unesite svoje ime