Preti poplava Kuršumliji

0

Zbog kiše koja neprestano pada 24 sata i naglog topljenja snega na planinama, u kuršumlijskoj opštini preti opasnost od poplava, rekao je u subotu predsednik opštine Kuršumlija Rodoljub Vidić.

Vidić je izjavio za agenciju Beta da nivo reke Toplice naglo raste, kao i da su na terenima sve raspoložive mašine Direkcije za izgradnju i Komunalnog preduzeća.

Reka Toplica je već počela da se izliva iz korita i da ugrožava okolne njive, a Vidić je upozorio da preti i pojedinim seoskim domaćinstvima koja se nalaze u njenoj blizini.

– Na udaru su seoska domaćinstva koja su i prošle godine bila poplavljena. Sve službe ovdašnjih preduzeća su na terenu u slučaju da bude potrebna zaštita, podizanje bedema i sprečavanja da voda u većoj meri ugrozi seoske kuće, kazao je Vidić.

Pojedina domaćinstva zbog izlivanja potoka sa ovdašnjih planina već danas su u opasnosti od poplava, jer je nivo vode u potocima drastično porastao zbog topljenja snega.

– Od ranog jutra mašine komunalnog preduzeća pokušavaju da spreče da voda prodre do nekoliko domaćinstva u selu Pepeljevac. To su potoci sa planina, koji su neočekivano, naglo nadošli i počeli da se izlivaju po dvorištima, putevima i njivama, kazao je Vidić.

Izlila se reka Kosanica
Izlila se reka Kosanica

Nivo vode u rekama Kosanica, Toplica i Banjska, za karatko vreme je porastao za više od pola metra.

(Izvor: Beta, foto: Dragana Mijajlović)

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime