Prezentacija turističke ponude Kuršumlije na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

0

45. Međunarodni sajam turizma u Beogradu pod sloganom „Avantura počinje ovde“ uspešno je održan u periodu 22-25.02.2024. godine. Učešće je uzelo oko 400 izlagača iz 27 zemalja sveta.

Sajam je svečano otvorio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, koji je istakao da će sve koji dođu u Srbiju dočekati dobrodošlica i da su napravljeni veliki pomaci kada je turizam u pitanju, između ostalog izneo je i podatke da je Srbija prošle godine bila prva destinacija u svetu po stopi rasta prihoda od stranih turista za 79 odsto. Predsednik je govorio i o EXPU 2027. godine i naglasio da ćemo Srbiju predstavljati kao zemlju inovacije, savremenih tehnologija i veštačke inteligencije. Na sajmu su među zvanicama takođe bili ministri Vlade Srbije, kao i grčka ministarka turizma Olga Kafalogiani. Zemlja partner ovogodišnjeg sajma bila je Grčka.

Turistička organizacija opštine Kuršumlija nastupila je na međunarodnom sajmu turizma u okviru Turističke organizacije regije Kopaonik, prezentujući turističku ponudu opštine –bogato kulturno nasleđe Kuršumlije, srednjovekovne manastire, brojne suvenire i proizvode domaće radinosti, prirodne lepote i banjski turizam, koji zadovoljavaju sve potrebe ljubitelja spa putovanja, ali i aktivnog upoznavanja svih lepota topličkog kraja.

Najveće interesovanje vladalo je za otvaranje hotela „Planinka“ u Kuršumlijskoj Banji sa kojom je Kuršumlija postala jedinstvena opština u Srbiji koja na svojoj teritoriji ima tri banje, tri reke, prirodni fenomen Đavolju Varoš, kulturno istorijsko nasleđe iz 12. veka i brojne dodatne sadržaje, istakla je direktorka Turističke organizacije opštine Kuršumlija Jasmina Savić.

Direktorka Turističke organizacije opštine Kuršumlija održala je i niz poslovnih sastanaka. Dogovorena je zajednička promocija sa Turističkim organizacijama članicama Turističke organizacije regije Kopaonik. Održan je i sastanak Turističke organizacije Srbije.

Štand Turističke organizacije Kuršumlije, u hali 4 Beogradskog sajma, posetili su ministar turizma i omladine Husein Memić, predsednik Opštine Kuršumlija Vojimir Čarapić, i direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime