Prijave za takmičarske ekipe u spremanje ajvara

0

Turistička organizacija Кuršumlije poziva sve komšije, rođake, kolege i prijatelje da prijave svoju ekipu za takmičenje u spremanju ajvara pod nazivom  „Izađi mi na teglu“ u Turističkoj organizaciji do četvrtka 23. avgusta.

Glavna nagrada je šporet smederevac, druga nagrada kućni aparat Vox, i treća nagrada paket proizvoda “Bakina tajna”. Takmičarima je obezbeđen sav materijal za pripremu ajvara. Ajvar koji pripreme ostaje takmičarima.

Reč je o manifestaciji karavanskog tipa koja već 5 godina obilazi gradove širom Srbije. U Кuršumliji će biti organizovana po drugi put, a u ovoj sezoni karavan će obići 30 gradova širom Srbije.

Takmičenje u spremanju ajvara „Izađi mi na teglu“ održaće se 24. avgusta sa početkom u 11 časova na platou u centru Кuršumlije.

Takmičarima će biti obezbeđeni svi potrebni uslovi za učešće: natkriveni štand za takmičarsku ekipu, paprika u količini potrebnoj za pripremanje jedne „ture“ ajvara, šećer, so, ulje, šporet Smederevac za pripremu, tegle sa poklopcem, drva za loženje, stolovi za pripremu i odlaganje tegli, plastične posude za ljušćenje paprike.

S druge strane, od njih će se očekivati da obezbede sav potreban pribor za pripremu ajvara, a obavezno moraju imati: šerpu, varjaču, kutlaču, noževe i mašinu za mlevenje paprike. Pravila takođe nalažu da takmičarska ekipa mora imati minimum dva člana. Ekipu mogu da čine: članovi uže ili šire porodice, komšije, udruženja žena ili bilo koja druga udruženja, učenici i nastavnici, studenti, kolege sa posla, prijatelji, itd.

Učesnici su u obavezi da daju naziv svojoj ekipi, što kreativnije moguće i imenuju kapitena koji će je predstavljati. Broj ekipa koje mogu učestvovati je ograničen na maksimalno 15.

Za tri prvoplasirane ekipe obezbeđene su vredne nagrade. Pobednika očekuje i direktan plasman u veliko finale koje okuplja pobednike iz svih gradova, koje će se održati u Beogradu 13. oktobra.

Za sve posetioce manifestacije obezbeđen je bogat kulturno-umetnički i zabavni program.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime