Prijem za najbolje prokupačke đake

0

Opština Prokuplje i ove godine organizuje tradicionalni svečani prijem za đake generacije, nosioce Vukove diplome i nagrađene na republičkim takmičenjima iz šest osnovnih i četiri srednje škole u Prokuplju. Prijem za sve njih, ali i njihove roditelje i goste biće održan u ponedeljak 2. jula u 11 sati u Domu kulture.

Tim povodom većnik za obrazovanje i sport u Opštini Prokuplje Maja Ranđelović je rekla, da se naš grad ponosi uspesima, koje već duži niz godina postižu učenici prokupačkih osnovnih i srednjih škola.

– Svake godine lestvicu postignutih uspeha ovi mladi ljudi podižu na viši nivo. Poštujući njihov vredan rad i postignute rezultate, lokalna samouprava će kao i dosad  i ubuduće da ulaže u obrazovanje, zalaganjem relevantnih institucija. Rezultati potvrđuju da smo na odličnom putu i u rangu sa mnogo više ekonomski razvijenim gradovima i opštinama, istakla je Ranđelović.

Opština Prokuplje će knjigama nagraditi 997 učenika osnovnih i srednjih škola, od toga  120 vukovaca, 39 nagrađenih na republičkim takmičenjima, 175 učesnika takmičenja, 655 odličnih učenika završnih razreda i osam đaka generacije.

Većnica Ranđelović je čestitala mladim Prokupčanima, ali i njihovim roditeljima i nastavnicima na ostvrenim uspesima i pozvala ih da  zajedno dođu na prijem u Dom kulture, kada će im predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović uručiti nagrade.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here