Prijem za privrednike iz Prokuplja

0

Predsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović sa svojim saradnicima priredio je prijem za privrednike našeg grada. Osim privrednika i rukovodstva lokalne samouprave, prijemu je prisustvovao i načelnik Topličkog upravnog okruga dr Nebojša Vukadinović.

Sa aktuelnom situacijom u lokalnoj samoupravi privrednike je upoznao predsednik Paunović, koji je rekao da je prošla godina bila teška i da su učinili sve da se reše mnogi nagomilani problemi.

– Iza nas je jedna od najtežih godina, ali smo je preživeli zajedno. Nisam pesimista, ali ne očekujem ni da naredna bude bolja. Dug od milijardu i 100 miliona dinara prošle godine znatno smo smanjili. Uštede koje su urađene nisu dovele u pitanje rad opštinskih službi i javnih preduzeća. Naš cilj je da dovedemo budžet u fazu u kojoj će on biti razvojni i investicioni, a ne potrošački, rekao je Paunović i dodao da su znatno smanjili troškove reprezentacije, službenih putovanja, materijalnih i drugih troškova.

Po rečima predsednika, jedan od prioritetnih ciljeva rukovodstva lokalne samouprave je dovođenje strateških partnera.

– Razgovori oko izgradnje fabrike za sokove u Beloljinu, koja bi trebalo da uposli oko 100 radnika su u toku. U petak je potpisan ugovor sa nemačkim investitorima. Nastojimo da pokrenemo proizvodnju u „Milan Toplici“. Cilj nam je da se izgradi i jedna sušara. Potencijali za ove investicije u opštini postoje, rekao je on i dodao da će lokalna samouprava učiniti sve da se pokrenu privredni potencijali lokalne samouprave.

Paunović je dodao da bi svaka inicijativa, predlog ili kritika privrednika, koja ima za cilj proširenje postojećih kapaciteta i upošljavanje novih radnika, dobrodošla.

Na prijemu je rečeno i to da će se uskoro formirati i saveti za privredu i poljoprivredu, savet za zdravstvo, kao i Fond za razvoj poljoprivrede.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime