Prijem za trsteničkog olimpijca Milenka Sebića

0

Presednik Opštine Trstenik Miroslav Aleksić sa saradnicima priredio je  prijem za prvog olimpijca u istoriji Trstenika, državnog reprezentativca u streljaštvu i sportistu godine Opštine Trstenik Milenka Sebića.

Milenko Sebić je na Evropskom prvenstvu održanom u julu mesecu u Mariboru osvojio drugo mesto u disciplini trostav, oborio državni rekord i kvalifikovao se za Olimpijske igre koje se naredne godine održavaju u Brazilu.

Trstenički olimpijac godinama postiže vrhunske rezultate u streljaštvu i Opštinu Trstenik predstavlja u najboljem svetlu. Streljaštvom je počeo da se bavi na trsteničkom strelištu.

– Trstenik je grad u kom sam ponikao i, uz svog oca, počeo da se bavim streljaštvom. Izuzetno mi je drago što mi je moj grad odao priznanje kako dodelom nagrade za sportistu 2014. godine tako i današnjim prijemom. Predamnom je svetsko prvenstvo i četiri svetska kupa i nadam se da ću na svim takmičenjima biti  deo finala, rekao je Sebić i dodao da do olimpijskih igara ima dovoljno vremena za pripremu.

Predsednik Opštine Miroslav Aleksić izrazio je zadovoljstvo što Trstenik prvi put u istoriji ima sportistu koji će učestvovati na Olimpijskim igrama i obećao poseban doček Sebića po povratku iz Brazila.

– Trstenik ima vrhunske sportiste, a Milenko Sebić je zaista ponos Trstenika. On je i primer da gradovi i država moraju više ulagati u sportiste koji postižu izuzetne rezultate. Ja sam siguran da će nas Milenko i dalje činiti ponosnima i nadam se da ćemo ga po povratku iz Brazila dočekati na našem trsteničkom balkonu i još jednom mu odati priznanje za rezultate koje postiže, istakao je Aleksić.

Zahvaljući Milenku Sebiću srpsko streljaštvo dobilo je još jednu vrhunsku sportistkinju, rusku šampionku u streljaštvu Alinu Andrejevnu Ivačev koja od prošlogodišnjeg venčanja sa Milenkom Sebićem nosi njegovo prezime, a od ove godine i status državljanke Srbije.  Na takmičenjima za koje se priprema Alinu  će nastupati pod srpskom zastavom.

(Autor: Dragan Ivanović)

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime