Prikazani kratki filmovi Žikice Jovanovića u Prokuplju

0

Sinoć su u punoj galeriji “FIL ART” u Prokuplju prikazani kratki filmovi Žikice Jovanovića. Publika je sa oduševljenjem pozdravljala filmove koji su obišli citav svet i doneli mnoga priznanja u Prokuplje.

– Tačno je prošlo 5 godina kako smo snimili film “Nigde nikog” koji je doneo prvu nagradu Grand prize na Hinsdale film festivalu u Americi. Upravo zbog toga smo organizovali ove projekcije gde je publika mogla da vidi šta smo sve uradili za ovih 5 godina. Pored toga, prikazali smo i neke starije moje filmove koje sam radio pre petnaestak godina, istakao je Žikica Jovanović.

Filmovi “Aladin i čarobna kanta”, “Moja beba”, “Maslačak”, “Đavolja posla”, “Halucinacija”, “Na kraju kanapa”, “Nigde nikog”, “Prokupčanin mekog srca”, “Bog sve vidi” i “Odustajanje” za ovih pet godina osvojili su 18 nagrada i imali preko 300 nominacija na međunarodnim festivalima. Ne postoji kontinent gde se nije pojavio neki od filmova ovog autora i gde se nije čulo za Prokuplje.

– Trudimo se da uz pomoć filmova koje radimo i međunarodnog festivala koji se organizuje u Prokuplju promovišemo naš grad svuda u svetu. Krajem aprila se po četvrti put održava Prokupački festival kratkog filma, a u planu je i gostovanje drugih međunarodnih festivala u Prokuplju, kao i snimanje novih filmova.

Pored Žikice Jovanovića publici su se izmedju projekcija obraćali i ostali učesnici u izradi filmova. Oni su pohvalili autora i istakli da su ponosni što su deo nečega što je proslavilo naš grad svuda u svetu.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime