Pritvor za pokušaj ubistva sina

0

Sudija za prethodni postupak pri Višem sudu u Kruševcu odredio je pritvor do 30 dana Radomiru Pribanoviću (57) iz Ržanice kod Aleksandrovca, zbog osnovane sumnje da je 7. januara pokušao da ubije svog sina Vladicu Pribanovića (36) iz istog mesta.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu osumnjičeni se pravdao da nije hteo da povredi sina, te da se ne seća postupka za Božičnim ručkom.

Iz istrage saznajemo da je Radomir, koji sa svojom suprugom Vericom duže vreme živi u Švajcarskoj, u blizini Lucerna, na božićnom ručku u Ržanici bio pod dejstvom alkohola i da je tom prilikom lakše telesne povrede po licu i ruci nožem naneo i svojoj supruzi Verici, koja je pokušavala da spreči sukob između oca i sina.

Saznajemo da je sin Vladica u sukobu sa ocem Radomirom zadobio ubodnu ranu nožem u predelu vrata, pa su lekari u Kruševcu posumnjali i da mu je oštećeno plućno krilo. Ali se ustanovilo da mu je povređen jednjak, pa je hitno iz kruševačćke bolnice iste noći transportovan u Kllinički centar Srbije i, kako saznajemo, život mu nije u opasnosti.

Vladičin mlađi brat Dobrica tog kobnog dana bio je položajnik kod tazbine. Otac Radomir je iznerviran zbog svađe sa sinom za porodičnim ručkom dohvatio nož i isekao Vladicu po grlu.

Vladičina supruga Marija bila je za ručkom sa svojim mužem, svekrom i svekrvom, kao i svojom decom, ali ona nije želela ništa da izjavi novinarima.

Vladica i njegov brat Dobrica, inače, žive u rodnoj Ržanici, u censtru sela drže prodavnicu mešovite robe i važe za vredne i imućne domaćine u selu.

Prema tvrdnji komšija, ova porodična drama se najverovatnije ne bi dogodila, da Radomir nije ozbiljno bolestan, zbog oštećenja moždanog centra za rasuđivanje, zbog čega je svojevremeno otišao u invalidsku penziju.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime