Privredni savet Kruševca o zapošljavanju i novim investicijama

0

Na današnjem sastanku Privrednog saveta Kruševca, koji je vodila zamenica gradonačelnika Jasmina Palurović, kao najkrupnija investicija u ovoj godini, navedena je izgradnja Fabrike otpadnih voda, a znatna sredstva biće usmerena na oblast poljoprivrede, zaštitu životne sredine, projekte preko Službe mesnih zajednica , JP „Direkcija za urbanizam i izgradnju“ i drugih javnih preduzeća.

Takođe, kao posebno važno, izdvojena je izgradnja stambeno – poslovnog kompleksa „Aerodrom“, rekonstrukcija Stare pijace, izgradnja Bruskog puta (koja počinje u martu), završetak igrališta kod bazena, atletske i staze na Bagdali, nastavak popločavanja behatonom trotoara u glavnoj ulici…Od velike važnosti biće i projekti koje će sufinansirati lokalna samouprava.Posebno mesto imaće stvaranje uslova i ambijenta za dolazak novih investitora.

Savet je razmotrio i pitanje zapošljavanja. S tim u vezi, rečeno je da je Grad Kruševac planirao 27 miliona dinara i to za programe – Samozapošljavanja, Nova radna mesta i Javni radovi. Samozapošljavanje – 15,3 miliona dinara, pojedinačna subvencija 180.000 dinara, a planira se zaposlenje 85 lica. Nova radna mesta – 6,75 miliona, pojedinačno 100.000 dinara. Javni radovi – 4,95 miliona dinara. Najavljeno je i učešće Nacionalne službe zapošljavanja.

Sastanku su prisustvovali i direktori preduzeća u restrukturiranju. Oni su izložili aktuelnu situaciju u svojim kolektivima. FAM je fabrika koja beleži odlično poslovanje i njen opstanak je izvestan bez obzira na model privatizacije. IMK „14.oktobar“ i „Trajal“ , izvršiće u pojedinim segmentima prenamenu proizvodnje, a HI „Župa“ već ima pouzdanog strateškog partnera.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime