Privrednici iz Rusije u Kruševcu

0

U dvodnevnoj poseti Kruševcu boravi privredna delegacija Ruske federacije iz Lipecke oblasti. Predstavnici 12 kompanija predvođeni biznismenom Borisom Dmitrijevim Ivanovičem učestvovali su sa kruševačkim privrednicima u radu Poslovnog foruma u Regionalnoj privrednoj komori.

Cilj posete je intenziviranje privrednih odnosa dva okruga, Lipeckog i Rasinskog. Za goste iz Rusije, gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović je priredio prijem.

Ruska delegacija uručila je gradonačelniku Nestoroviću Pismo o nameri potpisivanja Sporazuma o saradnji između gradova Lipecka i Kruševca.

Tokom posete srpske delegacije Rusiji krajem septembra, pokrenuta je inicijativa o uspostavljanju bližih i intenzivnijih odnosa, koju je podržao i vicegubernator Lipecke oblasti, Kozoderov.

U Pismu o namerama ističe se kao krajnji cilj trajno prijateljstvo i unapređivanje privrednih odnosa.

Kako je dogovoreno, Sporazum o saradnji biće potpisan prilikom posete kruševačke delegacije gradu Lipecku, 18. decembra, kada će početi Peta međunarodna naučno – praktična konferencija “Savremene tendencije u razvoju marketinga”.

Na današnjoj sednici Skupštine grada Kruševca naći će se na dnevnom redu i tekst Sporazuma o saradnji, nakon čijeg usvajanja i formalno može doći do potpisivanja.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime