Produžen konkurs Književnog kluba “Milutin Uskoković”

0

Književni klub “Milutin Uskoković” produžio je do 25. decembra Konkurs za poeziju pod imenom „Baletov Večni cvet“. Tema je slobodna i učešće mogu uzeti članovi Kluba, kao i oni koji pišu poeziju i sa teritorije su opštine Kuršumlija..

Konkurs se raspisuje zbog poetskog pozdrava, in memoriam sećanja i pijeteta za Radomira Baleta Milojkovića, pesnika, dugogodišnjeg Predsednika Kluba, poznatog prosvetnog i javnog radnika, poslenika pisane reči te i, doajena pregalaštva u ovdašnjoj kulturi.

Nastojaće se da, Konkurs, istim povodom i, pod istim imenom, postane tradicionalan, odnosno, raspisivaće se svake godine.

Autori, učesnici Konkursa, mogu da imaju do tri pesme, ne duže, pojedinačno, od trideset stihova, potpisane šifrom, čije razrešenje priložiti u posebnoj koverti i, poštom ili, odneti lično, Biblioteci u Kuršumliji, a za učenike Škola, preko prosvetnih radnika koje, za to, ovlaste Škole, ili, na e – mail adresu Portala „Top novosti“: [email protected] – u periodu od 22. novembra do 25. decembra, tekuće godine a koji će, sve prispele radove, kao i šifre, čuvati do razrešenja, odnosno, do Odluke Žirija o najboljim radovima, proglašenju pobednika i, dodeli odgovarajućih nagrada i pohvala. Oni koji će se služiti e – mail adresom : pesme, potpisane šifrom, slati u jednom dok, razrešenje šifre u drugom Word dokumetu.

Molimo da se poštuje rok jer, zakasneli radovi, neće biti prihvaćeni.

Naknadno će se utvrditi Žiri koji će vrednovati prispele radove, o čemu će te biti, blagovremeno, obavešteni.

Proglašenje najboljih radove te i, dodela odgovarajućih priznanja, obaviće se na prigodnom Književnom sretanju, u Kuršumliji, 27. decembra, tekuće godine o čemu će se, učesnici i javnost, takođe, blagovremeno obavestiti, na način kako je i najavljen Konkurs, preko Biblioteke, Škola i Sredstava javnog informisanja.

Dodeliće se četiri novčane nagrade, koje prate Diplome i, pet pohvala, za autore najbojih poetskih ostvarenja, i to –

* Prva nagrada 5.000,00.- dinara,

* Druga nagrada 3.000,00.- dinara,

* Treća nagrada 2.000,00.- dinara i,

* Nagrada najmalađem učesniku 1.000,00.- dinara i,

* Pet ravnopravnih Pohvala.

Nagrade i Pohvale dodeliće Klub uz koje će dati i po Knjiga iz okvira iz svoje Izdavačke delatnosti.

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime