Proglašeni laureati Međunarodnog festivala humora i satire

0

Prva nagrada za karikaturu Međunarodnog festivala huumora i satire u Kruševcu ,,Zlatna kaciga,, danas je dodeljena Eraju Ozbeku iz Turske. Druga nagrada pripala je Zoranu Mihailoviću iz Beograda, a treća Slobodanu Srdiću iz Smedereva.

Prva nagrada za pisanu formu dodeljena je Dejanu Dimitrijeviću iz Beograda za priču ,, Promene,,. Zlatna kaciga za pesmu ,, Uticaj Marka Kraljevića na promene u Srbiji,, pripala je Dragiši Pavloviću Rasinskom iz Kruševca, a nagrada ,,Zlatna kaciga,, za aforizam ,, Ovolike promene na vlasti jedino može da izdrži narod koji se ne menja,, dodeljena je Miodragu Lazareviću iz Požarevca. Nagrada ,,Rade Brka,, za priču ,, Živkove promene,, pripala je Saša Miletiću iz Kruševca. Plaketa za aforizam ,, menjao je kape, tako je sačuvao glavu,, dodeljena je Aleksandru Čotriću iz Beograda.

Na Konkursu za mlade do 18 godina prvu nagradu za karikaturu i strip dodeljena je Tamari Stanković iz Beograda, druga Katarini Lazarević iz Lazarevca, a treća – Đurđi Tanasković iz Čačka.

Specijalna nagrada festivala Zlatne kacige pripala je Jaldi Hašeminezhad iz Irana. Ovo priznanje za pisanu formu pripalo je Andrijani Lambić , Marku Jovanoviću, Dimitriju Krstiću i Dunji Vićentijević iz Beograda.

Odluku žirija saopštio je direktor Festivala ,,Zlatna kaciga,, Miroslav Smiljković, na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi Kruševca.

Tema ovogodišnjeg konkursa bila je „Promene“, a za mlađe od 18. godina „Porodica“. Sa svojim radovima učestvovao je 201 autor iѕ 37 zemlje, a primljeno je 342 karikature, 53 priče, 47 pesama i 1002 aforizma.

Mladi su poslali 155 karikatura, 87 stripova, 28 priča, 64 pesme i 5 aforizma.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime