Proglašeni najbolji sportisti Kuršumlije

0

Večeras su u sportskoj hali u Kuršumliji proglašeni najbolji sportisti u protekloj 2021. godini. Najboljima je priznanja uručio predsednik Opštine Kuršumlija Vojimir Čarapić.

Prema izboru Sportskog saveza opštine Kuršumlija, za najboljeg u muškoj konkurenciji u 2021. godini izabran je član Rukometnog kluba “Kursumlija”, Dušan Ilić. Prati ga izuzetna sportska karijera. Pravi je primer profesionalca, posvećen, predan, lider, primer za mlade sportiste iza kog je mnogo godina uspesnog bavljenja sportom. Jedan od najstarijih igrača u klubu ali i dalje jedan od najboljih strelaca 2 savezne lige.

Priznanje za najbolju sportistkinju pripalo je Andrei Kovačević, koja je član ženskog Odbojkaškog kluba “Kuršumlija“. Ona je marljiva, vredna, vođa u timu i poseduje vrhunske sportske kvalitete. Više puta je osvajala nagrade za najbolju igračicu, najbolji smečer, primač. Nekoliko puta je proglašena za najbolju sportiskinju.

Futsal klub “Bele Crkve”, osnovan je 2016. godine. Za kratko vreme, klub je pokupio puno simpatija i postao vrlo popularan kod vrlo zahtevne kuršumlijske publike. To pokazuju, gotovo konstantno, pune tribine kada je naš klub domaćin. Sezonu 2020/2021. su završili na 2 mestu, a u sezoni 2021/2022. u jesenjem delu prvenstva, zauzeli visoko treće mesto u Trećoj futal ligi – Istok, sa realnim šansama da se domognu samog vrha tabele i budu najozbiljniji konkurenti za ulazak u viši rang.

Najbolja ženska ekipa u 2021.godini je ženski odbojkaški klub ”Kuršumlija”. Ekipa koja je na kraju sezone 2020/2021. godine zauzela 5 mesto u II ligi Istok, a ove godine u novoj sezoni takodje ima visoke ambicije. Ženski odbojkaški klub je svojim rezultatima, zalaganjem i radom sasvim zasluženo dobitnih priznanja za najbolji ženski klub u 2021. godini

Titulu najboljeg trenera u 2021. godini poneo je Slaviša Milosavljević. Kontinuitet u radu, dobri rezultati koje ostvaruje ne samo u 2021. godini već više godina unazad. Treba naglasiti da je Ženski odbojkaški klub jedan od najbrojnijih sportskih kolektiva u gradu. Takodje treba naglasiti da mladje selekcije ostvaruju izuzetne rezultate na raznim takmičenjima i turnirima u Srbiji.

Najbolji mladi sportista je Marko Radvanović 2005 godište član Košarkaškog kluba ”Kuršumlija”. Jedan od najboljih mladih košarkaša Kuršumlije. Kapiten, predvodnik ekipe koja je 2021. godine osvojila Regionalno Prvenstvo Južne Srbije u kadetskoj konkurenciji. Najbolji strelac i igrač ekipe.

Najbolja mlada sportistkinja je Iva Đorđević, član ženskog Rukometnog kluba “Mladost”. Ona je omiljena u klubu, kapiten, redovna, talentovana, timski igrač i željna uspeha. Nekoliko puta je proglašena za najbolju igračicu utakmice.

Slađana Bradić je dugogodisnji sportista, bivša reprezentativka Jugoslavije i Srbije u fudbalu, godinama učestvuje na rekreativnim susretima i trkama zdravlja i zadovoljstva u Srbiji i inostranstvu. U 2021. Godini učestvovala je na na rekreativnim susretima u Kladovu. Osvojila je brojna odličja u basketu, odbojci i atletici.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime