Proglašeni pobednici Međunarodnog sajma vina u Aleksandrovcu

0

U Aleksandrovcu Župskom danas je počeo Četvrti Međunarodni sajam vina ,, Župa 2015,,, kome prisuttvuje preko stotinu izlagača iz Srbije i zemalja u okruženju.

Svečanom otvaranju prethodio je defile, koji je krenuo od centra grada, u duhu tradicije viševekovnog vinarenja i vinogradarenja u Župi. Folklor, mladost i lepota oslikali su sve ono u čemu je Župa prepoznatljiva.

Nakon toga, u Hali sportova gde se nalaze najbolji izlagači iz zemlje i inostranstva, ovogodišnji Sajam svečano je otvorio predsednik Opštine Aleksandrovac dr Jugoslav Stajkovac, istakavši da Župa i na ovaj način potvrđuje viševekovnu tradiciju proizvodnje najkvalitetnijih vina i grožđa.

– Raduje činjenica da u Župi postoji sve veći broj vinara i vinogradara koji sve svoje proizvode plasiraju na tržištu Srbije, kao i u Evropi i svetu. Zato, ovaj sajam, pored ,, Župske berbe,, jeste najprepoznatljivija manifestacija ovog tipa u Republici Srbiji, kazao je Jugoslav Stajkovac.

On je istakao da je iz godine u godinu interesovcanje za ovaj sajam sve veće, što potvrđuje masovno učešće ne samo ljubitelja dopbre kapljice, već i vinara iz zemlje i inostranstva koji razmejuju iskustva, kako bi se proizvela još kvalitetnija vina.

Strućni žiri je ocenio da je najbolje među najboljim vinima proizvedeno vino ,, šardone,, u Podrumu Đorđević u Begovcu. Šampion među ružičastim vinima je ,,Roze C,, Vinartije ,,Braća Rajković,, iz Gornjeg Zleginja.

Najbolji ,,vranac barik,, proizveden je u Vinariji Milovana Milojevića iz Zaoka kod Baroševca. Šampion kvaliteta Četvrtog Medjunarodnog sajma vina,,Župa 2015,, je Vinarija ZR ,, Galot,, iz Banatskih Karlovaca, a ukupni pobednik i šamion Sajma je Podrum Miše Mihajlovioća iz Ržanice.

Uz vino i dobru hranu, kulinarske specijalitete, ljubitelji dobre kapljice mogli su da uživaju u pesmi i igri kulturno – umetničkih društava iz Župe.

Sajam se završava sutra.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime